A legjobb Cura beépülő modulok

Megosztás

Tartalom

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Cura az UltiMaker hatékony szeletelő szoftvere 3D nyomtatókhoz. Tagadhatatlanul a legnépszerűbb szeletelők közé tartozik, és a könnyű használhatóságot a rugalmassággal ötvözi.

De miért álljunk meg itt? A Cura beépülő modulok extra funkciókat adnak a már jól kidolgozott felhasználói élményhez. A kiegészítők a Cura újabb verzióiba beépített Marketplace-ről tölthetők le.

A különböző beállításokkal kapcsolatos további részletek megadásától kezdve bizonyos modellek betöltésének egyszerűsítéséig számos lehetőség közül választhat.

Íme, válogatott Cura beépülő moduljaink a munkafolyamat javításához!

OctoPrint & Moonraker

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Az OctoPrint Connection beépülő modul integrálja az OctoPrint néhány funkcióját (Forrás: All3dp)

A távoli kapcsolat hozzáadása a nyomtatóhoz az egyik legnépszerűbb frissítés, mivel lehetővé teszi a gépek elérését és vezérlését egy csatlakoztatott egylapos számítógépen (SBC), például egy  Raspberry Pi kártyán keresztül . Az OctoPrint vagy a Klipper segítségével (a Moonraker webszerveren keresztül ) a nyomtató számos aspektusát szabályozhatja, például a motor mozgását, a hőmérsékletet és még a tényleges nyomtatási folyamatot is.

Beállításkor a távirányító funkcióit a megfelelő webes felületen keresztül használhatja. Mindkét program lehetővé teszi a 3D nyomtató felügyeletét egy csatlakoztatott webkameráról.

Az OctoPrint Connection beépülő modul az OctoPrint funkciókat integrálja a szeletelőbe. Ezzel a beépülő modullal nézheti a webkamerát, mozgathatja a nyomtatófejet, beállíthatja a hőmérsékletet, és természetesen közvetlenül a Curaról küldheti a nyomatokat a nyomtatóra távolról.

Moonraker Connection kiegészítő csak fájlok feltöltésére korlátozódik (a nyomtatás közvetlen indításának lehetőségével), míg a többi kulcsfontosságú funkció a webes felületen keresztül vezérelhető.

Startup Optimiser

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
A gyorsabb rendszerindítás csak egy kattintásnyira van (Forrás: All3dp)

A Cura lassú lehet az összes beépülő modul indításkor történő betöltésekor. Bár nem tart sokáig, hosszú távon bosszantó lehet. Különösen azoknak, akik beépülő modult telepítettek be.

A Startup Optimiser alapszkriptje eltávolítja a nyomtatódefiníciókat, valamint az UltiMaker tulajdonosaira jellemző profilokat az automatikus betöltési listáról. Ezzel a betöltési idők drasztikusan felgyorsulnak.

És ha valaha hozzá kell adnia egy bizonyos nyomtató profilját, bármikor visszaállíthat mindent, létrehozhatja a profilt, majd újra aktiválhatja.

Settings guide

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
A Beállítások útmutató beépülő modulja részletesen elmagyarázza az egyes nyomtatási beállításokat (Forrás: All3dp)

A Cura „Ajánlott” felülete hihetetlenül egyszerű és intuitív, de az UltiMaker nem csak ehhez köti; lehetősége van minden egyes beállítást módosítani a lehető legjobb nyomtatási élmény érdekében.

Mit csinálnak ezek a kis beállítások? Nos, itt lehet zavaró. A Beállítások útmutató beépülő modulja a Ghostkeeper eszköze, amely részletesen elmagyarázza az egyes beállításokat, és hasznos képekkel illusztrálja a legfontosabb pontokat. Így pontosan tudni fogja, merre tart.

Mindenki számára, aki a részletes beállításokkal szeretne foglalkozni, a Beállítások útmutató a tökéletes kézikönyv.

Calibration Shapes

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Túl sok forma ahhoz, hogy elférjen a képernyőn (Forrás: All3dp)

Rengeteg választási lehetőség van a kalibrációs modelleknél . Néha túl sok a lehetőség. És kinek ne kellett volna kétszer letöltenie egy bizonyos modellt, mert az első alkalommal véletlenül töröltük?

Calibration Shapes kiegészítővel hozzáférhet egy legördülő menühöz, amely több mint 27 alakzatot és modellt tartalmaz, amelyeket közvetlenül a Curába importálhat. Ez a könyvtár mindent tartalmaz, amire szüksége van a nyomtató minden változójának és paraméterének kalibrálásához . Egyes alakzatok G-kód módosító szkripteket tartalmaznak (például az ideiglenes tornyok, a visszahúzási és gyorsulási tesztek), és nincs szükség további manipulációra ahhoz, hogy egy bizonyos réteg hőmérséklete vagy visszahúzása megváltozzon. Mások egyszerű STL- modellek, amelyek kanonikusan szeletelhetők.

Ha valami gyors hibaelhárításra van szüksége, akkor ez az út.

Auto-Orientation

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Ez a beépülő modul optimalizálja a modell tájolását (Forrás: All3dp)

Az FDM 3D nyomtatás működésének köszönhetően a túlnyúló területek nem teljesítenek túl jól a nyomtatás során. Mint ilyen, a modell megfelelő tájolása nagymértékben csökkentheti a nyomtatási időt, csökkentheti a meghibásodási arányt, és megtakaríthatja az utófeldolgozás során felmerülő problémákat.

Ha kevésbé jártas a nyomatok tájolásában, az Auto-Orientation beépülő modul nagyszerű módja annak, hogy elkezdje. Automatikusan kiszámítja, hogyan lehet minimalizálni a túlnyúlásokat a modelleknél, csökkentve ezzel a támasztékok szükségességét.

Az automatikus tájolás leegyszerűsíti a szeletelési munkafolyamatot, és segít az alkatrész-orientáció intuíciójának kialakításában.

Cylindric Supports

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Tisztítsa meg a támasztékokat (Forrás: All3dp)

Egyes 3D modellekhez támogatásra lesz szükség a nyomtatási folyamat során. Míg a szeletelő szoftver valószínűleg automatikusan tud támogatást generálni, általában túlzásba esik, és a szükségesnél több támogatást használ. Ez anyagveszteséget okozhat, és kiterjedt utófeldolgozást igényel. Ha megbízható és testreszabható támogatást keres 3D-s modelljeihez, az 5 tengelyes Cylindric Custom Support beépülő modul kevésbé okozhat fejfájást a következő nyomtatásnál.

Ennek a beépülő modulnak az egyik legfontosabb előnye, hogy képes azonnal létrehozni különböző típusú egyedi támasztékokat, beleértve a hengeres, cső, kocka, szabad formájú, keresztmetszetű, metszet és egyebeket. Meghatározhatja a támasz méretét, távolságát, szögét és átmérőjét, lehetővé téve a pontos vezérlést. A beépülő modul intelligens algoritmusai azt is biztosítják, hogy a támogatások csak ott legyenek elhelyezve, ahol szükséges, csökkentve ezzel az anyagfelhasználást és az utófeldolgozási időt.

Tab+ AntiWarping

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
A kalibrációs kockán alkalmazott lapok (Forrás: All3dp)

A Tab+ AntiWarping a népszerű Tab AntiWarping beépülő modul továbbfejlesztett változata. Ez a szkript kerek formát helyez az objektum sarkai alá, hogy megakadályozza az objektum felemelését és meghajlását nyomtatás közben. Különösen hasznos olyan anyagok nyomtatásához, mint az ABS , ASA és nejlon , amelyek hajlamosak deformálódni a hot end és a környezeti közötti hőmérséklet különbségek miatt.

A beépülő modul számos eszközt tartalmaz, beleértve az objektumkijelölést (a fülek helyének meghatározásához), a rétegmagasság szabályozását és a 3D kapszulák használatának lehetőségét a fülek helyett. Az összes fül testreszabható, és nem része a modellnek. Helyi tutajoknak tekintheti őket , ahol a modell csak részben van rögzítve, és az ágyról való levétel után könnyen leválasztható.

Mesh Tools

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Az átfedő térfogatok egyesítésének és a lyukak eltávolításának hatása egy rossz hálón (Forrás: All3dp)

Néha egy alkatrész szeletelésekor és előkészítésekor hiba jelenik meg a modell nem vízállóságával kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy Cura észlelt néhány problémát a hálóval kapcsolatban, legyen szó hiányzó lapról, nem összekapcsolt szögről vagy sokszögről, vagy egyszerűen egy lyukról. A háló kézi varrása és rögzítése hosszú és tökéletlen munka lehet.

Mesh Tools bővítmény lehetőséget ad a modell elemzésére és javítására közvetlenül a Curában, anélkül, hogy STL javítószoftvert kellene használnia . A sok lehetőség közül egyszerű furatokat rögzíthet, hogy az alkatrészt zárt egységgé tegye, vagy újraszámolhatja a modell helyzetét és normálértékeit. (Ez utóbbi nagyon hasznos olyan esetekben, amikor vannak túlnyúlások, de nem láthatók.) Ezenkívül a Cura minden modellt feltöltéskor ellenőrizhet és javíthat, vagy véletlenszerűen beállíthatja az objektum helyét, hogy elkerülje az építőlemez ugyanazon részének kopását.

Barbarian Units

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Ha a birodalmi egységek nem teszik ezt meg helyetted, konvertáld át metrikussá (Forrás: All3dp)

Mindannyian ott voltunk: birodalmi egységekben ragadtunk, de metrikára van szükségünk. Nem nagy dolog, de bosszantó lehet, ha nincs kedve az átalakításokhoz.

A Barbarian Units csak erre készült. Ha nem megfelelő mértékegységben tervezett modellt importál, egyetlen kattintással méretezheti megfelelően.

Lehet, hogy nem kell gyakran használnod, de ez a beépülő modul isteni ajándéknak bizonyul majd.

ThingiBrowser

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
A ThingiBrowser segítségével modelleket találhat anélkül, hogy elhagyná a Curát (Forrás: All3dp)

A Thingiverse az egyik legnépszerűbb online 3D modell tárház a 3D nyomtatáshoz. Több mint 2,3 millió ingyenes tervnek ad otthont, és nagyszerű forrást kínál a szeletelhető és 3D-s nyomtatáshoz szükséges modellek kereséséhez.

ThingiBrowser beépülő modul segít konszolidálni a használandó programokat azáltal, hogy a Thingiverse keresést közvetlenül a Curába integrálja. Ez lehetővé teszi, hogy 3D-s modelleket töltsön fel a Curába közvetlenül a webhelyről anélkül, hogy külön webböngészőre kellene váltania.

A ThingiBrowser azonban nem csak a Thingiverse számára készült. Azt is lehetővé teszi, hogy modelleket találjon a MyMiniFactory -ból , egy másik népszerű adattárból. A mentett modellek megtalálásához bármelyik webhelyre bejelentkezhet a ThingiBrower beállítási oldalán.

CuraBlender

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Közvetlenül beleolvad a munkafolyamatba (Forrás: All3dp)

Az Alexander Wiegel által készített CuraBlender kötelező beépülő modul azok számára, akik rendszeresen nyomtatják 3D Blender- alkotásaikat. Ez a beépülő modul egyszerű és intuitív kezelőfelületet biztosít a 3D modellek elkészítéséhez a Blender és a Cura rendszerben, így megszabadulva az összetett és időigényes hangolástól.

Fő célja a .blend fájlok olvasásának és írásának támogatása, amit könnyen meg is tesz. az Ön a modul élő háló-újratöltését és objektum önálló olvasását is lehetővé teszi. Ez egy nagyszerű eszköz mindazok számára, a Blendert hasznos 3D-s munkafolyamatban.

Material Cost

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Minden filamentet külön kell meghatározni (Forrás: All3dp)

Az egyes nyomatok költségének pontos becslése fontos a 3D-nyomtatással foglalkozó vállalkozások és a gyártók számára egyaránt. Ha nyomon követi, hogy mennyi filament maradt, elkerülheti a megszakításokat a nyomtatás közben. Ez akkor is kulcsfontosságú, ha el akarja adni modelljeit, és megbízható árajánlatra van szüksége.

Material Cost Tools beépülő modul lehetővé teszi az orsó tömegének, költségének és egyéb tényezőknek anyagonkénti kezelését. Míg a beépülő modul használata nélkül is összepréselhet számokat, más anyagprofilokat exportálhat vagy importálhat vele.

A beépülő modul integráló eszköze különösen hasznos, ha úgy gondolja, hogy az árak országonként változnak, és az alapvető Cura-értékek nem feltétlenül egyeznek meg azzal, amihez Ön hozzáfér. És talán van egy beállítás más gyártókkal, akikkel csak szeretné osztani ezeket az elérhető. Ha sokféle anyaggal foglalkozik, az egyéni változtatások is megterhelőek és időigényesek lehetnek. Segíthet egy olyan fájl feltöltése, amely frissíti az információt.

Természetesen minden spoolt meg kell határozni és kategorizálni kell a nyomtató beállítás lapján.

A költségek és az anyagfelhasználás figyelemmel kísérése zavaró, sőt ijesztő lehet, de sokkal egyszerűbb így.

Arc Welder

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Az Arc Welder beépülő modul az egyenes mozgásokat ívmozgássá alakítja (Forrás: All3dp)

A 3D modellek nyomtatásához számos különböző parancs használható, beleértve a nyomtatófej egyenes és ívelt mozgásait, amelyeket a G0/G1 és G2/G3 G-kód parancsok határoznak meg . Néha a Cura (és más 3D szeletelők) összekapcsolt egyenes mozgások sorozatát generálják, de ezt a műveletet jobb lenne ívként végrehajtani.

Az Arc Welder beépülő modul az egymást követő egyenes mozgásokat G2/G3 ívekké alakítja . A fejlesztő szerint ennek a fő célja az, hogy megakadályozzák a nyomtató mozgásában az alaplap pufferelése által okozott akadozást, amely hátrányosan befolyásolja a nyomtatás minőségét. Ez a beépülő modul simább 2D-s görbéket is eredményezhet a 3D-nyomatokon.

Az aktiválás után néhány Arc Welder beállításnak meg kell jelennie. Az olyan beállítások, mint a felbontás, maximális ívsugár és dinamikus pontosság, lehetővé téve az ívhegesztés végrehajtásának beállítását.

Z Offset Setting

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
AZ eltolás a fúvóka és az ágy közötti távolság az elhelyezés után (Forrás: All3dp)

A Z-eltolás a 3D nyomtatók egyik legfontosabb beállítása, amely meghatározza, hogy a fúvóka milyen messze legyen a Z-tengely felett vagy alatt. Még ha tökéletesen vízszintes és lapos nyomatágya is van, előfordulhat, hogy az első réteg nem tapad az ágyhoz, ha a Z-eltolás túl alacsony vagy túl magas.

Annak ellenére, hogy fontos funkció, a Z eltolás általában a nyomtató firmware-ében van beállítva, és csak a nyomtató LCD-kijelzőjéről vezérelhető. A Z Offset Setting beépülő modul egy olyan funkciót ad a Cura-ban, amellyel beállíthatja a szeletelőprofil Z eltolását . Ez lehetővé teszi, hogy különböző Z-eltolási távolságokat állítson be a különböző szeletelőprofilokhoz, ami nagyszerű, ha több anyaggal nyomtat (pl. a PLA-nak általában nincs szüksége annyi helyre, mint a PETG-nek).

Universal Cura Settings

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
Univerzálisan hasznos beállítások (Forrás: All3dp)

Belefáradt a végtelen próbálkozásokba, amelyek az egyes új modellek nyomtatási beállításainak módosításával járnak? Próbálja ki a Universal Cura Settings by 5axe funkciót. Ez a beépülő modul leegyszerűsíti a nyomtatási folyamatot azáltal, hogy nincs szükség manuálisan minden modellnél a nyomtatási beállítások módosítására. Könnyen használható felhasználói felülete tökéletes a kezdőknek is!

De ez még nem minden! Az Univerzális Cura beállítások lehetővé teszik egyéni nyomtatási beállítások importálását és exportálását is, lehetővé téve a zökkenőmentes megosztást és együttműködést másokkal.

Bónusz: Cura Backups

A legjobb Cura beépülő modulok - 3DNyomtass.hu
A Cura Backups bővítménye szinkronizálja nyomtatási beállításait a felhőn keresztül (Forrás: All3dp)

Legutóbbi választásunk technikailag nem is egy plug-in, már elérhető a Curában (feltéve, hogy a szoftvered naprakész).

A Cura hihetetlen rugalmasságot kínál az anyagbeállítások hangolásakor, de a telepítések mindig helyben, a számítógépen tárolódnak. A Cura Backups esetében már nem ez a helyzet. Ez a bővítmény szinkronizálja profilját az UltiMaker titkosított felhőkiszolgálón keresztül, lehetővé téve a beállítás elérését és szerkesztését a világ bármely pontjáról. Függetlenül attól, hogy melyik számítógépet használja, csak bejelentkezés után teljes irányítása alatt áll a központosított, szinkronizált beállításkészlet felett.

A Cura Backups nélkülözhetetlen mindazok számára, akik rendszerezetten és hozzáférhetően szeretnék tartani beállításukat, amikor több számítógépről nyomtatnak. Használatához egyszerűen válassza a „Bővítmények > Cura biztonsági másolatok > Biztonsági másolatok kezelése” elemre. Ha be van jelentkezve, ez közvetlenül a biztonsági mentési előzményekhez vezet.

  • Bővítmény neve: Cura Backups
  • Készítette:  UltiMaker

Eredeti forrás: All3dp.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj értesítést akcióinkról, felhívásainkról, és kapj havi összefoglalókat!

Hasonló blogbejegyzések

Szoftverek-Blog

A Legjobb AI 3D modell generátorok

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században

3D nyomtatás-blog

3D nyomtatott fürdőszobai kiegészítők: 15 hasznos modell

Piperecikkek Akár egy apró, funkcionális fürdőszobát is kinyomtathat 3D-ben! (Forrás: All3dp) Ha új hangulatot szeretne teremteni otthonában a dekorációval, akkor miért ne adhatna szépséget a

3DNyomtass.hu - Minden ami 3D Nyomtatás!

3DNyomtass.hu igény szerint készít tervezési iterációkat belföldi kisvállalatoknak és egyéni vállalkozóknak. Koncepciókat és 3D nyomtatott termékeket kínálunk az ügyfelek számára a gyorsított termékfejlesztés elősegítésére, valamint támogatást nyújtunk, hogy termék ötleteid minél előbb valós termékként kaphasd vissza.

Elérhetőségek

1135 Budapest Szent László út 4.
1. emelet 2. iroda

+36 20 2290 453
+36 20 5492 533

Fiókom

© 2023 Minden jog fenntartva a 3DNyomtass.hu által. Fejlesztő és karbantartó Kriston Tibor