A Legjobb AI 3D modell generátorok

Megosztás

Tartalom

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században áttörő eredmények születtek az mesterséges intelligencia területén, például a gépi tanulási folyamatok és Chatbotokat illetően, mint például a ChatGPT fejlesztése.

Az AI eszközök fokozatosan kezdik elfoglalni helyüket a 3D piacon is. Korábban egy képzett operátornak kellett 3D modellező szoftvereket használnia, például a Blender-t, és sok időt és energiát kellett befektetnie a bonyolult 3D modellek elkészítésébe. Az AI eszközök segítségével azonban ez a tervezési folyamat nemcsak gyorsabbá és egyszerűbbé válik a szakemberek számára, hanem csökkenti a kezdők tanulási görbéjét is – megkönnyítve a kreatív folyamatot és az ötleteik életre keltését.

Azonban az AI eszköz megtalálása, amely pontosan megfelel az Ön szükségleteinek, időigényes feladat lehet. Ezért összeállítottunk egy listát a legjobb online elérhető AI eszközről, amelyeket 3D modell generálásához lehet használni.

Követelmények

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Az AI minden bizonnyal előrehaladt (Forrás: All3dp)

Annak érdekében, hogy különféle ajánlásokat gyűjtsünk össze, amelyek megfelelnek különböző felhasználók igényeinek, az alábbi szempontokat vettük figyelembe a lista összeállítása során:

Népszerűség: Mondhatni, hogy pozitív felhasználói visszajelzés elengedhetetlen. Sok ezek közül még mindig finomhangolás alatt állnak, de ez nem teszi őket kevésbé érdekessé a kipróbálás szempontjából!

Felhasználóbarát: Az elsődleges ok, hogy az AI-t keresse az, hogy megkönnyítse a munkát, így a szoftvernek könnyen kezelhetőnek és navigálhatónak kell lennie.

Univerzális: Jobb lenne olyan AI-t találni, amely képes különféle modelleket előállítani, és különböző célokra használható, mint egy olyat, amely csak egy specifikus célra használható.

Megfizethető: A jó dolgoknak gyakran meg van az áruk, de fontos, hogy megfizethető legyen. Még jobb, ha ingyenes.

Ez a lista különféle eszközöket tartalmaz majd, ideértve a szöveg-alapú 3D modell generátorokat, amelyek modellt hoznak létre szöveg alapú promptok alapján, és a kép-alapú 3D generátorokat, amelyek ugyanezt a feladatot látják el, de felhasználó által feltöltött képek alapján. Ezek lehetnek böngésző alapú eszközök, letölthető szoftverek vagy akár forráskódok is.

Genie

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Mint egy varázslat! (Forrás: All3dp)

Íme a pillanatnyilag egyik legmenőbb AI-eszköz , az AI Genie by Luma . Ezzel az eszközzel könnyedén készíthet részletes, nagy felbontású texturált modelleket, amelyek különféle formátumokban letölthetők. Míg más eszközök telepítéséhez és használatához szükség lehet némi technikai tudásra, a Genie futtatható a böngészőben, a Discordban vagy a Genie iOS alkalmazáson keresztül , így az egész folyamat a lehető legegyszerűbbé válik.

Ha még soha nem használt AI-eszközt, ez inkább varázslatnak tűnhet, mint technológiának – csak először regisztrálnia kell a használatához. A modell létrehozása egy szöveges prompttal kezdődik, amelyben le kell írnia a kívánt objektumot, majd további kívánatos jellemzőket vagy stílusokat kell megadni, vesszővel elválasztva. A feldolgozás után a Genie megmutatja a modell négy gyenge minőségű verzióját, amelyek közül választhat a további finomításhoz és letöltéshez.

A generálható minták száma korlátlan és teljesen ingyenes, így ha nem elégedett az eredménnyel, próbálkozzon új változatok generálásával, vagy a szöveges prompt segítségével pontosítson. Érdemes észben tartani, hogy mint minden ilyen eszköz, ez sem lesz képes felvenni a versenyt az emberi tervezés minőségével. Előfordulhat, hogy sok finomítást kell végeznie a modellen és különféle háló furcsaságokkal.

A legjobb eredmény érdekében vegye figyelembe, hogy a Genie egyedi objektumok generálására specializálódott, és még nem képes teljes jelenetek vagy környezetek létrehozására. Az átlátszó anyagok szintén kihívást jelentenek, és helyesen jelenhetnek meg az előnézetben, de hibákat adnak, miután háló formátumban exportálják őket.

Ha szeretné felfedezni az eszközben rejlő lehetőségeket, javasoljuk, hogy csatlakozzon a Discordhoz , ahol útmutatókhoz, tippekhez és további funkciókhoz, például finomítási és textúrázási folyamatjelzőhöz juthat.

 • Ár:  Ingyenes
 • Főbb jellemzők: Szövegből 3D modell
 • Exportálási formátumok: STL, BLEND, OBJ, FBX, GLTF, USDZ
 • Platformok: Böngésző alapú, Discord, iOS alkalmazás
 • Webhely:  Luma AI

Meshy

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Akárhogy is akarod (Forrás: All3dp)

A Meshy egy másik hatékony eszköz hihetetlen funkciókkal, amelyek közé tartozik a 3D modellek és textúrák létrehozása szövegbevitelből. Az eszköz használatához csak a webalkalmazásba kell lépnie, ahol a béta és az alfa verziót is megtalálja a regisztráció után.

A kívánt modell leírására használható szöveges prompt mellett van egy külön „Negatív prompt” is, amellyel leírhatja azokat a jellemzőket, amelyeket a mesterséges intelligencia kizár a modellből. Néhány alapvető művészeti stílus közül is választhat. Más eszközökhöz hasonlóan az első generációban is négy modell közül választhat, amelyeket tovább finomíthat és letölthet.

Az AI textúrázó eszköz API-n keresztül integrálható a Unity Game Engine-hez vagy a Blender-hez, így minden eddiginél gyorsabban építheti fel elképzelését. Lehetőség van textúra nélküli modell feltöltésére is a webalkalmazásba, és közvetlenül a böngészőben generálhat egy PBR textúratérképet a modellhez.

Bár a Meshy azt ígéri, hogy még olyanok is könnyedén generálhatják eszközeiket, akik soha nem érintkeztek 3D-s modellekkel, érdemes megnézni a rendelkezésre álló oktatóvideókat,  hogy megértsük, hogyan lehet a legjobban használni az eszközt. A MeshyAI YouTube-csatornáján található további videók oktatóanyagokat tartalmaznak a Minecraft-szerű voxel stílusú modellek készítéséhez .

Azok számára, akik csak egy-két páratlan modellt szeretnének létrehozni, az ingyenes csomagnak elegendőnek kell lennie: 200 kreditet kap, amelyeket minden hónapban visszaállítanak és megújítanak. A prompt minden egyes kérése 5 kreditet igényel a kezdeti modellek generálásához, és további 20 kreditet minden további finomítási körhöz. Az összes előállított eszköz nyilvánosan megosztásra kerül, de ha előfizetési csomagot választ, a generált eszközök az Ön tulajdonában lesznek. A csomagok havi 16 dollártól kezdődnek egy éves előfizetésért, amivel havi 1000 kreditet és gyorsabb szervert kapsz, egyéb előnyök mellett.

 • Ár: Korlátozott ingyenes csomag; éves és havi előfizetések havi 16 dollártól
 • Főbb jellemzők: Szövegből textúrába, képből textúrába, szövegből 3D modellbe, képből 3D modellbe
 • Exportálási formátumok: STL, BLEND, OBJ, FBX, GLB, USDZ
 • Platformok: Böngésző alapú, Discord, API interfész
 • Webhely:  Meshy

Point-E

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Egy nap visszanézünk ezekre a primitív modellekre, és kuncogunk (Forrás: All3dp)

Az OpenAI , a ChatGPT fejlesztői által készített Point-E egy ingyenes és nyílt forráskódú mesterséges intelligencia mindenféle 3D-s modell létrehozásához. Bemeneti szöveget használ a releváns képek kereséséhez és összeállításához. A képkészletet pontdiffúzió futtatására használják, 3D pontfelhőt hozva létre. A pontfelhő-modell ezután 3D mesh fájl létrehozására használható, és konvertálható más 3D formátumokba. Közvetlenül a felhasználó által biztosított képek halmazából is képes modellt készíteni.

Az eszköz kódja elérhető a GitHubon, de nincs kiadva telepítő. Tehát a felhasználóknak maguknak kell elkészíteniük a szoftvert. A programozási ismeretekkel, különösen a Pythonnal rendelkező felhasználók futtatható fájlt készíthetnek a kódhoz, vagy futtathatják a Jupyter Notebookon .

A kezdők számára ez a mesterséges intelligencia olyan közösségi platformokon érhető el, mint a huggingface , bár néha időigényes lehet egy megfelelően működő hely megtalálása. Alternatív megoldásként futtathatja online a Google Colab segítségével . A YouTube-on néhány oktatóanyag található, amelyek segíthetnek, például a CGMatter által közzétett anyagok. Egy hasonló eszköz, a Shape-E , amely közvetlenül 3D modelleket generál, a korai kísérleti fázisban van.

 • Ár: Ingyenes
 • Főbb jellemzők: Szövegből képbe, kép 3D modellbe, pontfelhő generálása
 • Exportálási formátum: Pontfelhő
 • Platformok: Forráskódként érkezik, amely a Google Colab böngészőn vagy olyan szoftveren keresztül működik, mint a Jupyter Notebook
 • Weboldal: GitHub

Meshcapade

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
A számítógépek nem helyettesíthetnek minket... igaz? (Forrás: All3dp)

A Meshcapade egy gyors és egyszerű mesterséges intelligencia eszköz, amelyet böngészőjében vagy Windows-eszközökön elérhető asztali alkalmazásban futtathat. Ennek az eszköznek a célja 3D-s avatarok létrehozása, akár Metaverse, VR vagy 3D játékokban használhatók .

Az eszköz egy személyről feltöltött kép alapján modellt hoz létre. A modell elvégzi a testméreteket, majd létrehoz egy 3D-s modellt. Ha szeretné, a mérésekből közvetlenül is létrehozhat modellt.

Az avatar ezután letölthető OBJ vagy FBX fájlként, amely kompatibilis az olyan 3D játékmotorokkal, mint a Unity vagy az Unreal. Kipróbálhatja ezt az eszközt az első modell ingyenes generálásához és exportálásához, de ezt követően egy kreditalapú fizetési rendszer kerül bevezetésre (100 kredit szükséges a modell létrehozásához mérésekből). A mesterséges intelligencia által generált mérések egy tokenbe, a figura természetes mozgását lehetővé tevő igazítás pedig öt tokenbe kerül.

 • Ár: 2000 kredit ingyenes próbaverziója; 5 dollár 500 kreditért
 • Főbb jellemzők: Kép 3D-s avatar generálása
 • Exportálási formátumok:  OBJ, FBX
 • Platformok: Böngésző alapú, asztali alkalmazás (Windows), API integráció
 • Weboldal: Meshcapade

CSM

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Exponenciálisan mesterséges intelligencia (Forrás: All3dp)

Ha egy 2D-s képen alapuló modellt kell létrehoznia, ez jó lehetőség lesz kipróbálni. A Common Sense Machines (CSM) segítségével PNG, JPG vagy JPEG formátumban lehet képeket feltölteni, és az összeállítás alapján az algoritmus 3D-s modellt készít! Bár a kezdeti modellminták és előnézetek kissé furcsának tűnhetnek, a modell némi finomítás után egészen lenyűgöző lehet. Amellett, hogy képeket használunk modellek generálására, lehetőség nyílik valós idejű vázlatkészítésre  , valamint a szöveges prompt segítségével az AI általi egyedi 3D-s modell létrehozására.

Az ingyenes csomagban a modellgenerálás sebessége percekig vagy órákig tarthat a végső modell finomítása, a nyilvános kiszolgálói várakozási sor összetettségétől és elérhetőségétől függően. Korlátlan számú ingyenes előnézet generálható, de a modell finomítása jelentős időt vesz igénybe, és előfizetési terv szükséges a háló nagy felbontásúvá alakításához. Az ingyenes csomag keretében generált modellek nyilvánosan is elérhetőek lesznek a Creative Commons licenc alatt.

A CSM csatlakoztatható a Discordhoz, hogy modelleket állítson elő képekből, modelljei pedig kompatibilisek az olyan játékmotorokkal, mint az Unreal. Ha többet szeretne megtudni ezekről a lehetőségekről, feltétlenül tekintse meg a rendelkezésre álló oktatóanyagokat . Mindenesetre ez az eszköz nagymértékben kibővíti a látás pontos modellezésének lehetőségeit, még akkor is, ha csak egy hozzávetőleges referenciaképe van.

Ha képet szeretne kapni az eszközben rejlő lehetőségekről, csak vessen egy pillantást a közösségi bemutatóra , ahol gyönyörű modelleket láthat, amelyek inspirálhatják az induláshoz.

 • Ár: Korlátozott ingyenes csomag; éves és havi előfizetések havi 20 dollártól
 • Főbb jellemzők: Kép, vázlat és szövegből 3D modellbe; élénkség
 • Exportálási formátumok: OBJ, FBX, GLB, USDZ
 • Platformok: Böngésző alapú, Discord, API interfész
 • Webhely:  CSM

3DFY

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
A hatókör kissé korlátozott, de a minőség magas! (Forrás: All3dp)

A 3DFY egy online platform, amely a 3D modellgeneráláshoz szükséges mesterséges intelligencia-modell létrehozására és betanítására specializálódott, a terméktervezésre összpontosítva. A cég szerint az AI által generált modellek minősége hasonló a 3D-s művészek által készített modellekhez.

Különféle szolgáltatásaik közül elsődleges érdeklődésünk a 3DFY Prompt , egy szöveg-3D modellgenerátor. Használata egyszerű: a felhasználóknak először számos modelltípus közül kell választaniuk, mint például kardok, evőeszközök és kanapék. A felhasználó ezután beírhat egy szöveges promptot, amely leírja a stílust, színeket és textúrákat, amelyeket elő kell állítani és alkalmazni kell a modellre.

A szöveg-3D szolgáltatás nem ingyenes, de 10 generációs kreditből álló próbaverziót kínálnak azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék kipróbálni. A modell promptból történő létrehozása egygenerációs jóváírásnak számít . A modell kiválasztott fájlformátumban történő exportálásához vagy letöltéséhez letöltési kreditet kell használni.

A 3DFY egy oktatóanyagot kínál az utasítások hatékony felhasználásához. Tartsa szemmel a jövőben is a jelenleg fejlesztés alatt álló image-to-3D szolgáltatásukat.

 • Ár: 5 USD 10 generációs kreditért és 1 letöltésért, valamint különféle előfizetések havi 15 USD-tól (évente számlázva)
 • Főbb jellemzők: Szövegből 3D-s modellgenerálás a modellkönyvtár alapján
 • Exportálási formátumok: BLEND, FBX, GLB
 • Platform: Böngésző alapú
 • Weboldal: 3DFY

Sloyd

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Könnyű és egyszerű, mint egy Lego játék (Forrás: All3dp)

A mesterséges intelligencia egy csodálatos eszköz, de még mindig ki kell képezni, mielőtt igazán hasznos eredményeket hozna. A Sloyd nagyon érdekes megközelítést alkalmaz azáltal, hogy a videojátékokhoz kapcsolódó modellek széles választékát mutatja be, amelyeket az AI és a felhasználó is paraméteresen módosíthat a műszerfalakon. Ez a megközelítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobban összpontosítsanak az esztétikára, mint a modellezésre, és jobb minőségű hálót kapjanak az exportáláshoz .

A cél a személyre szabott eszközök gyors létrehozása, így az AI elérhetősége az adatbázisban regisztrált modellekre korlátozódik. A Sloyd AI nem tud embereket, állatokat és jeleneteket létrehozni, de képes texturált tárgyakat, például fegyvereket, épületeket, bútorokat és kellékeket generálni. Fontos szem előtt tartani, hogy sem az AI, sem maga a környezet nem tudja értelmezni a mértékegységeket a szerkesztések során.

Az eszköz használatához egyszerűen regisztráljon a webalkalmazáshoz való hozzáféréshez. A környezet hasonlít az animációs és modellező szoftverekhez, jobb oldalon kereshető eszköztárral, valamint néhány kategória közül választhat, beleértve a sci-fi, katonai, városi, középkori és bútorokat. Ha nem találja a keresett modellt, ne csüggedjen; van egy aktív közösség , amely hozzájárul új modellek létrehozásához.

Az ingyenes csomag 30 export kreditet tartalmaz, de a havi 15 USD-tól kezdődő éves előfizetési csomagok 200 havi export kreditet biztosítanak, amelyek hónapról hónapra áthaladnak. A modellexportálás kiválasztott felbontásától függően a modellexportálás hitelköltsége változhat.

 • Ár: Korlátozott ingyenes csomag; éves és havi előfizetések havi 15 dollártól
 • Főbb jellemzők: Szövegből 3D-s modellgenerálás a modellkönyvtár alapján
 • Exportálási formátumok: OBJ, GLB
 • Platformok:  Böngésző alapú, Discord
 • Webhely:  Sloyd

Spline AI

A Legjobb AI 3D modell generátorok - 3DNyomtass.hu
Tegye gyorsabbá 3D-s terveit az AI segítségével (Forrás: All3dp)

A Spline egy felhasználóbarát 3D tervezőeszköz parametrikus modellezéssel, 3D szobrászattal, és valós idejű együttműködést tesz lehetővé a csapattagok között. Nemrég bevezették az AI-eszközöket a szolgáltatáslistájukba. Az ingyenes tagsággal a felhasználók csatlakozhatnak a várólistához, hogy hozzáférhessenek a Spline AI névre keresztelt szöveg-3D modell eszközükhöz, amely csak szöveges promóciós leírások alapján állít elő szerkeszthető 3D modelleket. A szöveges promptok ezután textúrák hozzáadására és animációk létrehozására használhatók.

Amíg a teljes kiadásra vár, kipróbálhatja a Spline Style Transfer nevű AI-eszközét . Szövegalapú felszólításokra támaszkodik a meglévő modellek és jelenetek szerkesztéséhez, az utófeldolgozási idő minimalizálása céljából. A Style Transfer még „kísérleti” fázisban van, ezért valószínűleg hibákat tartalmaz, de a fejlesztők a felhasználói visszajelzések segítségével aktívan dolgoznak a fejlesztéseken.

A stílusátruházás a Spline Super havi 9 dolláros fizetett tagságával érhető el. Amellett, hogy számos extra modellező eszközhöz hozzáférnek, a tagok elsőbbséget élveznek a Spline AI várólistáján is.

 • Ár: Korlátozott ingyenes csomag (nincs hozzáférés az AI-eszközökhöz); éves vagy havi előfizetések havi 9 dollártól
 • Főbb jellemzők: Prompt-alapú szerkesztőeszköz, szövegből 3D-s modellgenerálás hamarosan
 • Exportálási formátumok: STL, GLB, GLTF, USDZ
 • Platformok: Böngésző alapú asztali alkalmazás (Windows és MacOS)
 • Weboldal: Spline

Eredeti forrás: All3dp.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj értesítést akcióinkról, felhívásainkról, és kapj havi összefoglalókat!

Hasonló blogbejegyzések

Szoftverek-Blog

Top 10: A legjobb 3D-s modellező szoftver (néhány ingyenes)

Az animációban, a játéktervezésben, az építészetben, a gyártásban és a terméktervezésben használt 3D modellek döntő szerepet játszanak minden fajta gyártásban – digitálisan és fizikailag egyaránt.

Szoftverek-Blog

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben

A 3D nyomtatásban a „szeletelés” kifejezés egy digitális háromdimenziós modell elkészítésének folyamatára utal a tényleges 3D nyomtatáshoz. A szeletelő szoftverek vagy a 3D szeletelők funkcionalitásukat tekintve

Szoftverek-Blog

A Legjobb AI 3D modell generátorok

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században

3DNyomtass.hu - Minden ami 3D Nyomtatás!

3DNyomtass.hu igény szerint készít tervezési iterációkat belföldi kisvállalatoknak és egyéni vállalkozóknak. Koncepciókat és 3D nyomtatott termékeket kínálunk az ügyfelek számára a gyorsított termékfejlesztés elősegítésére, valamint támogatást nyújtunk, hogy termék ötleteid minél előbb valós termékként kaphasd vissza.

Elérhetőségek

1135 Budapest Szent László út 4.
1. emelet 2. iroda

+36 20 2290 453
+36 20 5492 533

Fiókom

© 2023 Minden jog fenntartva a 3DNyomtass.hu által. Fejlesztő és karbantartó Kriston Tibor