A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben

Megosztás

Tartalom

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A 3D nyomtatásban a „szeletelés” kifejezés egy digitális háromdimenziós modell elkészítésének folyamatára utal a tényleges 3D nyomtatáshoz. A szeletelő szoftverek vagy a 3D szeletelők funkcionalitásukat tekintve némileg hasonlítanak a CAM- re, mivel áthidalják a digitálist a való világgal.

A gyanta 3D nyomtatásban azonban a szeletelő szoftver ahelyett, hogy G-kód fájlokat generálna , képsorokat hoz létre, amelyek megfelelnek minden egyes megkeményítendő rétegnek. A szeletelő szoftver vezérli az összes alapvető nyomtatási paramétert, valamint a tartószerkezetek létrehozását és elhelyezését.

Korábban meglehetősen gyakori volt, hogy a felhasználók ragaszkodtak a gépükhöz mellékelt vagy ugyanazon gyártó által kiadott alapértelmezett szeletelőhöz. A piac azonban tovább fejlődött a külső gyártóktól származó szeletelők megjelenésével, amelyek több műgyantagépet támogatnak, és több funkcionalitást biztosítanak a felhasználóknak.

Ebben a cikkben felsoroljuk a jelenleg elérhető nyolc legjobb szeletelőt a gyanta 3D nyomtatókhoz , beleértve a hivatalos és univerzális szoftvereket is. Először is nézzük meg, mitől lesz jó egy szeletelő.

Megfontolások

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A 3D-nyomtatáshoz több kell, mint hardverhez (Forrás: All3dp)

Mivel rengeteg gyantaszeletelő szoftver létezik, ezt a listát néhány kulcsfontosságú szempont alapján állítottuk össze, amelyeket alább ismertetünk.

 • Használatra kész fájlok exportálása: Egyes szoftverek, például a Meshmixer , csak az alkatrész tájolása és a támogatás elhelyezése szempontjából tudják előkészíteni a fájlt, de nem tudják biztosítani a tényleges fájlt a nyomtatáshoz. A listán szereplő összes szeletelő a támogatott gyantanyomtatóknak megfelelő formátumú, használatra kész fájlokat generál.
 • Ingyenes szoftver: Minden választékunknak van ingyenes verziója a felhasználók számára, bár néhány korlátozott funkcionalitással. Ez alól a szabály alól kivételt képez a listánkra való végleges felvétel arra az esetre, ha mindent meg akarsz tenni a szeletelővel.
 • Platformok közötti támogatás: Ahhoz, hogy valóban sokoldalúak legyünk, az általunk kiválasztott szeletelők legalább két különböző operációs rendszerrel kompatibilisek, legyen az Windows, MacOS vagy Linux.

Szóval, most, hogy tudjuk, mire készülünk, nézzük meg a listát!

ChiTuBox

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A ChiTuBox az egyik legnépszerűbb harmadik féltől származó 3D szeletelő műgyanta nyomtatókhoz (Forrás: All3dp)

A ChiTuBox egy harmadik féltől származó 3D szeletelő a CBD-Tech- től , amely leginkább a 3D nyomtatási hardverfejlesztéséről ismert. Ez az egyik legnépszerűbb gyantaszeletelő, amely natív támogatást kínál a nyomtatók széles skálájához. Valójában a ChiTuBox az Elegoo Mars sorozathoz mellékelt hivatalos szeletelő szoftver .

Rengeteg hasznos eszköz található ebben a szeletelőben, beleértve az üreges részeket és a leeresztő lyukakat. Az automatikus támogatási funkció lenyűgöző, és a feldolgozási idők rövidek. Mindent összevetve, a ChiTuBox nagyszerű alternatíva a szabadalmazott szeletelőszoftver-lehetőségekhez.

Míg a ChiTuBox Basic ingyenes, van egy nagy teljesítményű Pro verzió is, amely számos funkciót tartalmaz, beleértve a modellelemzést és -javítást, viszont ez körülbelül 16 dollárba kerül havi előfizetésért, vagy 170 dollárért éves előfizetésért.

Lychee Slicer

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A Lychee Slicer fejlett vezérlési funkciókat kínál (Forrás: All3dp)

Egy másik kiváló, harmadik féltől származó lehetőség, a Lychee Slicer amely három változatban érhető el: ingyenesen használható, korlátozott funkcionalitással; Pro verzió minden fejlett funkcióval; és egy prémium verzió, amely egyéb frissítések mellett növeli a technikai támogatást. A programot a Mango3D , egy kádpolimerizációs szoftver- és hardverfejlesztő forgalmazza .

A Lychee Slicer körülbelül 120 különböző nyomtatót támogat. A nyomtató telepítése gyors és az elrendezés egyszerű, ami hozzájárul a kezdők számára is megfelelő felhasználóbarát környezet kialakításához. Egyedülálló funkciók közé tartozik a „ Magic Menu ”, amely egy automatikus eszköz a modelltájolás optimalizálásához, a támogatások kiosztásához és a pozicionáláshoz. A legújabb, 5.1.8-as verzió még több olyan funkcióval büszkélkedhet , amelyek meglehetősen nagy érdeklődést váltanak ki a gyártók körében.

PrusaSlicer

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A PrusaSlicer fejlett támogatásgeneráló eszközökkel rendelkezik (Forrás: All3dp)

Az asztali 3D nyomtatás jól ismert szereplője, a Prusa Research saját szabadalmaztatott 3D szeletelővel rendelkezik mind az FDM, mind a gyanta 3D nyomtatókhoz. A PrusaSlicer egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, amely a korábbi Slic3r PE-n (Prusa Edition) alapul .

A műgyantanyomtatást illetően az automatikus támogatásgenerálást és az alkatrész-üregelést alapfunkcióként hozza. Az áttekinthető és intuitív felhasználói felület hozzájárul a PrusaSlicer népszerűségéhez, csakúgy, mint az STL-ek exportálásának lehetősége . Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Prusa eszközeivel (például automatikus tájolás és tartószerkezetek) készítsenek modellt, exportálják STL-ként, majd szeleteljék fel saját, kompatibilis 3D nyomtató-szeletelőjükben.

 • Technológiák: Gyanta, FDM
 • Platformok: Windows, MacOS, Linux
 • Árazás: Ingyenes

Z-Suite

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A Z-Suite natív módon működik a Zortrax FDM és gyanta 3D nyomtatóival (Forrás: All3dp)

A Z-Suite a Zortrax 3D szeletelő szoftvere, amely a saját fejlesztésű 3D nyomtatóit célozza meg. A Zortrax egy lengyel 3D-nyomtató cég, amely FDM- és gyantanyomtatóiról ismert, és a Z-Suite szoftver egyablakos megoldásként működik a nyomtatók Wi-Fi-n keresztüli szeletelésére és vezérlésére.

A Z-Suite más gyantanyomtatókkal is működik, bár a beállítás manuálisan történik. Speciális szeletelési funkciókat kínál, például hálójavítást, vékonyfal-felismerést és többféle kitöltési lehetőséget.

A Z-Suite 3 béta verziója jelenleg tesztelés alatt áll, és többek között új kitöltési mintákat ígér.

 • Technológiák: Gyanta, FDM
 • Platformok: Windows, MacOS
 • Árazás: Ingyenes

Photon Workshop

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A Photon Workshop lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy minden 2D szeletet ellenőrizze a feldolgozás előtt (Forrás: All3dp)

Az Anycubic Photon sorozat minden idők legnépszerűbb olcsó gyantanyomtatóit tartalmazza . Az Anycubic Photon Workshop a hivatalos 3D szeletelő ezekhez a nyomtatókhoz.

Az összes közös funkció megtalálható, mint például az automatikus támasztékok, az alkatrészek kiürítése és a lefolyónyílások elhelyezése. A Photon Workshop a közelmúltban bevezette az úgynevezett „valós idejű szeletelést”, egy olyan funkciót, amellyel a felhasználó minden egyes 2D szeletet külön-külön elemezhet a szeletelés futtatása előtt.

 • Technológia: Gyanta
 • Platformok: Windows, MacOS
 • Árazás: Ingyenes

PreForm

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
Az adaptív szeletelés különböző rétegmagasságokat használ a gyorsabb nyomtatás érdekében, miközben megőrzi a minőséget (Forrás: All3dp)

A Formlabs volt az első vállalat, amely asztali kádas polimerizációs gépeket fejlesztett és gyártott. A PreForm a Formlabs szeletelő szoftvere, amely támogatja az összes gyantagépet, valamint az új SLS rendszert, a Fuse 1-et és annak legújabb verzióját, a Fuse 1+ 30W-ot .

Mondanom sem kell, ez egy kivételes szoftver. A gyors szeletelésre összpontosít, és nagymértékben támaszkodik az olyan automatikus funkciókra, mint a tájolás és a támogatás kiosztása.

Ezenkívül alkalmazkodó szeletelési funkciókat is tartalmaz, amelyek különböző rétegmagasságokat alkalmaznak ugyanabban a részben, hogy csökkentsék a nyomtatási időt, miközben megőrzik a kiváló minőségű felületeket.

 • Technológiák: Gyanta, SLS
 • Platformok: Windows, MacOS
 • Árazás: Ingyenes

NanoDLP

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A NanoDLP és a NanoSupport eszközök is többet kínálnak a szeletelésnél (Forrás: All3dp)

A NanoDLP egy gyanta 3D nyomtatási szoftver, amely túlmutat a szeletelésen. Ez egy teljes webes felület a 3D nyomtató távolról történő figyelésére és vezérlésére, hasonlóan ahhoz, amit az OctoPrint jelent az FDM számára.

A NanoDLP minden az egyben megoldásként jelenik meg, és Raspberry Pi -n vagy Windows, Linux vagy Mac operációs rendszert futtató számítógépen is futtatható . A szeletelési funkciók közé tartozik az üregesedés, a maszkolás, a kitöltési minta és az élsimítás támogatása. Az egyéni támogatási kiosztáshoz azonban szüksége lesz a NanoSupportra , amely szintén ingyenes és több platformon is elérhető.

A NanoDLP a piacon lévő legtöbb gyantanyomtatóhoz konfigurálható, hivatalos támogatást kínálva a Phrozen , Microlay és MUVe 3D nyomtatókhoz.

 • Technológia: Gyanta
 • Platformok: Windows, MacOS, Linux, Raspberry Pi
 • Árazás: Ingyenes

A kivétel: Formware 3D

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben - 3DNyomtass.hu
A Formware 3D padlószerkezeti funkciója maximalizálja a nyomtatási teljesítményt a teljes összeállítási kötet felhasználásával (Forrás: All3dp)

A Formware 3D egy prémium minőségű szeletelő szoftver gyanta és tintasugaras 3D nyomtatókhoz. A holland céget 2014-ben alapították személyre szabott ékszer online árusítóként, majd egy évvel később 3D nyomtatási szoftvertermékek fejlesztésébe kezdett.

Ez a prémium szoftver se nem ingyenes, se nem olcsó: körülbelül 145 dollárért egy személyes licencért ez messze a legdrágább szoftver a listán. Indokolja az árat azáltal, hogy prémium funkciókat kínál, például hálóhiba-ellenőrzést, automatikus tájolást és padlószerkezeteket a 3D nyomtató teljes mennyiségének kihasználásához.

Eredeti forrás: All3dp.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj értesítést akcióinkról, felhívásainkról, és kapj havi összefoglalókat!

Hasonló blogbejegyzések

Szoftverek-Blog

Top 10: A legjobb 3D-s modellező szoftver (néhány ingyenes)

Az animációban, a játéktervezésben, az építészetben, a gyártásban és a terméktervezésben használt 3D modellek döntő szerepet játszanak minden fajta gyártásban – digitálisan és fizikailag egyaránt.

Szoftverek-Blog

A legjobb gyantanyomtató 3D szeletelő szoftver 2024-ben

A 3D nyomtatásban a „szeletelés” kifejezés egy digitális háromdimenziós modell elkészítésének folyamatára utal a tényleges 3D nyomtatáshoz. A szeletelő szoftverek vagy a 3D szeletelők funkcionalitásukat tekintve

Szoftverek-Blog

A Legjobb AI 3D modell generátorok

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században

3DNyomtass.hu - Minden ami 3D Nyomtatás!

3DNyomtass.hu igény szerint készít tervezési iterációkat belföldi kisvállalatoknak és egyéni vállalkozóknak. Koncepciókat és 3D nyomtatott termékeket kínálunk az ügyfelek számára a gyorsított termékfejlesztés elősegítésére, valamint támogatást nyújtunk, hogy termék ötleteid minél előbb valós termékként kaphasd vissza.

Elérhetőségek

1135 Budapest Szent László út 4.
1. emelet 2. iroda

+36 20 2290 453
+36 20 5492 533

Fiókom

© 2023 Minden jog fenntartva a 3DNyomtass.hu által. Fejlesztő és karbantartó Kriston Tibor