SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek

Megosztás

Tartalom

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A SketchUp egy felhasználóbarát 3D modellező eszköz, amellyel szinte bárki létrehozhat vagy szerkeszthet 3D modelleket. Gyengéd tanulási görbéje és egyszerűsége miatt kedvelik a tervezők, építészek és gyártók, nem is beszélve az általa kínált összes modellező eszközről.  A szoftvernek  különböző verziói állnak  rendelkezésre, köztük egy ingyenes webalkalmazás  , amelyet fiók létrehozása során használhat.

Amellett, hogy modelleket készíthet a semmiből, a SketchUp még nagyszabású tervezési projekteknél is hasznos, mivel könnyen importálhat előre elkészített modelleket. A SketchUp natív fájlformátuma .skp. A tervtől függően az importálható vagy exportálható fájltípusok eltérőek lehetnek.

Alap (ingyenes) „előfizetéssel” az egyetlen importálható 3D fájlformátum a .skp, de exportálható .stl (STL) formátumba is . Ha bővített (Go) előfizetésre frissített, akkor importálhat olyan népszerű formátumokat, mint a .dwg (AutoCAD) ,  .3ds (3ds Max) , .dxf (drawing exchange format) stb. Exportálhat is. Válassza ki az  OBJ formátumot a többszínű 3D nyomtatáshoz.

Ebben a cikkben összeállítottunk egy listát a SketchUpban jól működő 3D modellekhez. Mielőtt belevágnánk a választásainkba, először nézzük meg, melyek voltak a megfontolások.

Megfontolások

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
Sok nagyon részletes modell található (Forrás: All3dp)

Az általunk bemutatott összes webhely megfelel bizonyos alapfeltételeknek. Mindannyian legalább 50 modell közül választhatnak, van egy ingyenes rész a webhelyen, és jogdíjmentes letöltést kínálnak.

A minősített webhelyek összeállítása során három elsődleges tényező alapján is összehasonlítottuk őket:

 • Fájlok széles választéka: Bár mindegyik webhelyen legalább 50 modell közül választhat, minél több modell érhető el az oldalon, annál nagyobb az esélye, hogy megtalálja, amire szüksége van. Pontosabban azt keressük, hogy mennyi ingyenes SketchUp fájl érhető el.
 • Könnyen használható webhelyek:  Nem a SketchUp formátumban elérhető modellek oldalain keresgélünk. Ideális esetben egy egyszerű szűrőnek kell lennie a fájlformátumokhoz és az ingyenes modellekhez, valamint más hasznos keresési szűrőkhöz.
 • Tartalom és minőség: Egyes oldalak a BIM-minőségű, precíz mérésekkel rendelkező modellekre helyezik a hangsúlyt, míg mások hobbibarátok és professzionális modellek keverékét kínálják.

Szóval, lássuk, mi van odakint!

CGTrader

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A CGTrader kiváló minőségű fizetős modelljeiről híres (Forrás: All3dp)

A CGTrader az egyik legnagyobb online 3D modellforrás. Annak ellenére, hogy modelljeihez többnyire árak is vannak csatolva, továbbra is találhat néhány kiváló minőségű lehetőséget, amelyet ingyenesen letölthet.

Írja be a keresősávba, amit keres, és a találati oldalra kerül, ahol tovább szűrheti az .skp fájlokat és az ingyenes modelleket . Ez ennyire egyszerű!

Tárgyak, bútorok és teljes összeállítások nagyszerű választékát találja .skp formátumban. A letöltéshez csak fiókot kell létrehoznia.

 • Modellválaszték: Nagyon nagy (23 000+)
 • Könnyű használat: Könnyű
 • Modell minőség: Jó

3D Warehouse

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A SketchUp 3D Warehouse elég sok modellt tartalmaz a programra optimalizálva (Forrás: All3dp)

Ha már telepítve van a SketchUp, akkor tudhatja, hogy van egy modelltár, amely közvetlenül kapcsolódik a SketchUphoz: 3D Warehouse . Ez a könyvtár több ezer ingyenes 3D modellt tartalmaz, amelyeket közvetlenül az alkalmazásból tölthet le.

A modelleket a SketchUp felhasználók a világ minden tájáról készítik, és legtöbbjük jó minőségű. Ráadásul ezek a leginkább SketchUp-kompatibilis modellek, amelyeket a listán szereplő források között találhat. Bútorokat, autókat, épületeket és mindenféle 2D és 3D objektumot találhat.

A 3D Elements eléréséhez létre kell hoznia egy fiókot, majd könnyen kereshet és letölthet modelleket.

 • Modellválaszték: Nagyon nagy (10 000+)
 • Könnyű használat: Könnyű
 • Modell minőség: Kiváló

CGTips

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A CGTips weboldala modellek széles választékát kínálja (Forrás: All3dp)

Ha Ön építész vagy tervező, ez érdekelni fogja. A CGTips , a 3D-s építészeti vizualizációval foglalkozó webhely oktatóanyagoknak, tippeknek és trükköknek, valamint ingyenes modellezési forrásoknak ad otthont, például a SketchUp 3D-modellek számára .

Mindent letölthet, amire szüksége van a jelenetek feljavításához, a bútoroktól és a világítástól a növényzetig, embermodellekig stb. Ez a forrás még egy külön részt is tartalmaz a SketchUp teljes jeleneteinek ingyenes letöltéséhez .

Az általuk kínált modellek letöltési linkjének eléréséhez be kell jelentkeznie egy Google-, Facebook- vagy e-mail fiókkal. Miután letöltötte a választott modellt, csomagolja ki a letöltést az általuk megadott jelszóval.

 • Modellválaszték: Nagyon nagy (10 000+)
 • Könnyű használhatóság: Közepes
 • Modell minőség: Jó

Sketchfab

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A Sketchfab több mint jelentős számú modellel rendelkezik (Forrás: All3dp)

A Sketchfab egy online piactér 3D modellek, textúrák , anyagok és egyebek számára. Noha sok modell ingyenes, sok fizetős lehetőség is van, amelyeket az oldal nem enged könnyen kiszűrni. A keresősávban próbálja meg hozzáadni a „ tag:free ” szót, majd a kulcsszavakat.

A pompásan elhelyezett SketchUp-specifikus modellek százai állnak rendelkezésre, beleértve a kevésbé elterjedt modelleket, például az űrhajókat és az óriásrobotokat, amikor a méret nem számít. Hasonlóan az ár szerinti kereséshez, adja hozzá a „ tag: SketchUp ” kifejezést a keresősávhoz, hogy csak a SketchUp-fájlokat szűrje.

 • Modellválaszték: Nagyon nagy (5000+)
 • Könnyű használhatóság: Közepes
 • Modell minőség: Jó

GrabCAD

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
Szeretnéd megtalálni a legjobb modelleket? Szűrés "Legtöbbet kedvelt" szerint (Forrás: All3dp)

A GrabCAD a szoftvermegoldások vezető szállítója az additív gyártás területén. Lehetővé teszi a felhasználók számára a CAD-fájlok tárolását, megosztását és letöltését a tervezési projektek zökkenőmentes együttműködése érdekében. Közösségük több mint 12 millió taggal büszkélkedhet, és könyvtárukban számos 3D-s modell gyűjtemény található különböző kategóriákban .

Egy ilyen kiterjedt ingyenes könyvtárnak köszönhetően szűkíteni kell a keresést, hogy pontosan megtalálja azt, amit keres. A keresőmező melletti fejlécsávban található szoftverszűrő egyszerűvé teszi az .skp SketchUp formátumban elérhető fájlok keresését . A felhasználók a kategóriaszűrő vagy a kereső funkció segítségével tovább finomíthatják a modelleket.

A modellválaszték a magas műszaki színvonalú gyártósoroktól az autókon át a kis alkatrészekig és szerszámokig terjed. Ezenkívül a modellek a népszerűség, az újdonság és a felhasználói tetszések, többek között más kritériumok alapján is rendezhetők. Egyszerűen regisztráljon a fájlok letöltéséhez, és megjegyzések közzétételével vegyen részt vitákban.

 • Modellválaszték: nagy (~1200)
 • Könnyű használat:  Könnyű
 • Modell minőség:  átlagos

BIMsmith Market

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
Az építőipari termékek világa (Forrás: All3dp)

Ha Ön építész vagy építőipari szakember, és kiváló minőségű modelleket keres a legjobb gyártóktól,  a BIMsmith Market  egy olyan platform, amelyet érdemes felfedezni. A BIMsmith , egy ingyenes felhőalapú platform, számos eszközt kínál az építési termékadatok kutatásához, testreszabásához és letöltéséhez. Kínálatai között a BIMsmith Market lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy építőipari termékek modelljeit fedezzék fel és töltsék le olyan formációkban, amelyek kompatibilisek a népszerű tervezési eszközökkel, mint például a Revit, az AutoCAD és a SketchUp.

A BIMsmith Market minden típusú BIM tartalom és modell ingyenes online tárházaként olyan felhasználóbarát felületet biztosít, amely leegyszerűsíti a böngészést. A bal oldali szűrők hatékony rendezést tesznek lehetővé a különböző projektadattípusok között, beleértve a SketchUp-ot is. A regisztráció egyszerű, és csak ennyit kell tennie a termékmodellek hatalmas gyűjteményéből való letöltéshez.

Összehasonlító eszköze kiemelkedik; használja több lehetőség kiértékelésére és szűrésére a végső kiválasztás előtt. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egymás mellett tekintsék meg a különböző termékméreteket, tanúsítványokat, specifikációkat és egyebeket.

 • Modellválaszték: nagy (1000+)
 • Könnyű használat:  Könnyű
 • Modell minőség:  Kiváló

Modlar

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
Kiváló forrás a modern kialakítású modellekhez (Forrás: All3dp)

A Modlar álmai modern építészeti modelloldala! Bár a webhely többnyire egy Pinterest-stílusú tábla az építészethez és az összetevőkhöz, van egy SketchUp rész , ahonnan szinte bármilyen termékhez letölthet .skp fájlokat. Van egy Közösségi lap is körülbelül 200 megosztott BIM-modellel, ahol lehetőség van a SketchUp-fájlok szűrésére.

A navigáláshoz a legegyszerűbb a „SketchUp” kifejezésre és a keresett elemre keresni a webhely fő keresősávjában. Kategóriái közé tartoznak a csúcsminőségű bútorok, valamint a belső és külső dizájn akcentusai (például falazat és korlátok), amelyek életre keltik az Ön konkrét projektjét. A modellek letöltéséhez fiókra lesz szüksége.

 • Modellválaszték: nagy (1000+)
 • Könnyű használhatóság: Közepes
 • Modell minőség: Kiváló

Open3DModel

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
Nem tévesztendő össze az open3d.org-gal! (Forrás: All3dp)

Ha optimalizáltabb helyiségeket és kevesebb Optimus Prime-ot keres, az Open3DModel lehet, hogy nagyobb sebességet biztosít. A modellek széles választéka létezik, beleértve a járműveket, tárgyakat, embereket és építészetet, és a webhelyen található minden modell ingyenes. Még egy külön rész is található a .skp modellek számára, így a navigáció pillanatok alatt elérhető, ha sietsz.

Van azonban egy figyelmeztetés: a webhely egyszerre csak egy kategóriakritériumot tud kezelni, így vagy az „Autók” vagy a „.skp-fájlok” között nézhet át, de az „Autó .skp-fájlok” között nem. Ennek ellenére oldalanként közel 50 elemet tartalmaz, így néhány perc alatt könnyedén kereshet az adatbázisában.

 • Modellválasztás: Közepes (~700)
 • Könnyű használhatóság: Közepes
 • Modell minőség: átlagos

TurboSquid

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A TurboSquid-en megtalálható típusok széles választéka található (Forrás: All3dp)

A TurboSquid kiváló minőségű 3D modelleket kínál, és rendelkezik a minőség-ellenőrzés egyedülálló funkciójával. Ezt „CheckMate”-nek is nevezik, amely magában foglalja az egyes modellek minőségének értékelésére vonatkozó követelményeket. Ez a funkció konkrétan a 3DS Max, Maya, Cinema 4D, LightWave és Blender modelleket támogatja. Több ezer ingyenes modell áll rendelkezésre, valamint lehetőség van a fájlok konvertálására.

A navigációhoz egyszerűen kattintson a „3D modellek” lehetőségre (bal felső sarokban), és meg fogja találni a népszerű kategóriák listáját. Közvetlenül az ingyenes modellkategóriájukba is léphet , majd fájlformátum szerint finomíthatja a keresést . Ne feledje, hogy még az ingyenes szűrő mellett is vannak fizetős modellek a keresési eredmények között.

 • Modellválasztás: Közepes (~600)
 • Könnyű használhatóság: Közepes
 • Modell minőség: Jó

CAD Blocks Free

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A CAD Blocks Free modellek választékát kínálja, beleértve a gyártó CAD modelljeit (Forrás: All3dp)

A CAD Blocks Free ingyenes 2D és 3D modellek széles választékát kínálja. A weboldal úgy van felszerelve, hogy gyorsan megtalálja, amit keres. Bár az oldalnak vannak tagsági tervei, ingyenes 3D CAD modelleket is kínál, amelyek közül körülbelül 350 SketchUp fájl. Még több modell is elérhető néhány dollárért.

Az összes kategória megtekintéséhez egyszerűen vigye az egeret a kezdőlap navigációjának tetejére, ahol az „ Ingyenes 3D modellek ” felirat olvasható. A bal oldali oldalsáv segítségével szűrhet „skp” fájlformátum és ingyenes modellek szerint. Van még egy rész a gyártó CAD modelljeiről is . Ezenkívül egy 3D online tanfolyamot is kínál, a Master Photorealistic Renderings & Post-Production, 3DS Max, V-Ray és Photoshop használatával.

 • Modellválasztás: Közepes (~320)
 • Könnyű használat: Könnyű
 • Modell minőség: átlagos

SketchUp Texture Club

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A SketchUp Texture textúrák széles skálájával rendelkezik, kitaláltad! (Forrás: All3dp)

A SketchUp Texture Club egy oktatásközpontú webhely, amely a 3D-s megjelenítésre összpontosít. Ahogy a neve is sugallja, hatalmas 2D-s textúrák gyűjteményével rendelkezik, de egy jól szervezett 3D-s modellszekcióval is rendelkezik, amely tele van ingyenes .skp fájlokkal.

A regisztráció után ingyenesen letöltheti ezeket a modelleket. Lehetőség van fizetős „Klubtag” fiókra is (éves díjat kell fizetnie), amely hozzáférést biztosít a prémium modellekhez.

 • Modellválaszték: Kicsi (~215)
 • Könnyű használhatóság: Közepes
 • Modell minőség: Kiváló

3DExport

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A 2004-ben elindított 3DExport mára több mint 400 000 3D modellt tartalmaz (Forrás: All3dp)

A 3DExport a 3D modellek vásárlásának és eladásának legjobb platformjai közé tartozik. Népszerűségük közvetlenül összefüggésbe hozható a légzésükben lévő több mint 400 000 eszközzel, hogy megfeleljenek a tervezők, művészek és a különböző igényekkel rendelkező szakemberek igényeinek. Gyűjteményükben sokféle modell található, az autóktól a bútorokon át a játékeszközökig.

A 3DExport több mint 10 000 ingyenes 3D modellt is kínál. Az ingyenes modellkönyvtár azonban csak körülbelül 170 modellből áll SketchUp (.skp) fájlformátumban. A felhasználók ingyenes konverziós szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, de ez nem vonatkozik az ingyenes modellekre.

A modellválaszték a teljes épülettől az egyedi bútorokig vagy apró alkatrészekig terjedhet. Ha ingyenes modelleket keres, használja a keresősávot, és válassza ki a „csak ingyenes termékek” szűrőt. Ne felejtse el kiválasztani a SketchUp (.skp) fájlformátumot a „formátumok” kategóriában. Ingyenes fiók regisztrációja szükséges a letöltési funkció eléréséhez és a megjegyzések közzétételével folytatott megbeszélésekhez.

 • Modellválaszték:  kicsi (~170)
 • Könnyű használat:  Könnyű
 • Modell minőség:  átlagos

CADdetails

SketchUp modellek ingyenes letöltése: A legnépszerűbb webhelyek - 3DNyomtass.hu
A CADdetails elrendezése alapvető, de funkcionális (Forrás: All3dp)

Ha konkrét termékek 3D-s modelljeit keresi, keresse fel a CADdetails oldalt . Ez egy olyan webhely, amely ingyenes tervezési dokumentumokat és 3D-s modelleket kínál, amelyek segítenek az építészeknek és tervezőknek a termékek 3D-s környezetben való megjelenítésében, mielőtt úgy döntenek, hogy kapcsolatba lépnek a gyártóval.

A SketchUp és más szoftverek 3D-s modelljeinek jó választékát találja. Lépjen a menü „ 3D ” részéhez a SketchUp fájlok böngészéséhez, vagy keresse meg a kívánt modellt. A bal oldali panelen található kategóriák segíthetnek szűkíteni a keresést.

Csak fiókot kell létrehoznia és be kell jelentkeznie, hogy hozzáférjen az ingyenes letöltésekhez.

 • Modellválaszték: kicsi (~100)
 • Könnyű használat: Könnyű
 • Modell minőség: Jó

Eredeti forrás: All3dp.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj értesítést akcióinkról, felhívásainkról, és kapj havi összefoglalókat!

Hasonló blogbejegyzések

Szoftverek-Blog

A Legjobb AI 3D modell generátorok

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században

3D nyomtatás-blog

3D nyomtatott fürdőszobai kiegészítők: 15 hasznos modell

Piperecikkek Akár egy apró, funkcionális fürdőszobát is kinyomtathat 3D-ben! (Forrás: All3dp) Ha új hangulatot szeretne teremteni otthonában a dekorációval, akkor miért ne adhatna szépséget a

3DNyomtass.hu - Minden ami 3D Nyomtatás!

3DNyomtass.hu igény szerint készít tervezési iterációkat belföldi kisvállalatoknak és egyéni vállalkozóknak. Koncepciókat és 3D nyomtatott termékeket kínálunk az ügyfelek számára a gyorsított termékfejlesztés elősegítésére, valamint támogatást nyújtunk, hogy termék ötleteid minél előbb valós termékként kaphasd vissza.

Elérhetőségek

1135 Budapest Szent László út 4.
1. emelet 2. iroda

+36 20 2290 453
+36 20 5492 533

Fiókom

© 2023 Minden jog fenntartva a 3DNyomtass.hu által. Fejlesztő és karbantartó Kriston Tibor