Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be

Megosztás

Tartalom

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Filmes objektumok

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
Egy kis filmvarázs készítése (Forrás: All3dp)

A C4D fájlok a Cinema 4D szoftverrel professzionális animációhoz és manipulációhoz készült 3D modellek . A probléma az, hogy mivel a Cinema 4D szabadalmaztatott szoftver, ezek a fájlok általában nem használhatók más programokban.

Az OBJ formátum sokszögekből és szabad formájú görbékből álló sokoldalú modellt eredményez. Ez a fájltípus számos CAD és 3D modellező platformon használható , és az egyik leggyakrabban használt 3D fájlformátum. Ha a cél a részletes modellmanipuláció animáció nélkül, az OBJ fájlok kiváló választás.

Bár mindkét fájltípusnak megvannak a maga előnyei, az OBJ fájlok több ajtót nyitnak meg a felhasználók előtt, akik egy platformon kívüli világban szeretnének játszani. Folytassa az olvasást, hogy megtudjon néhány egyszerű lépést a C4D-ből OBJ-fájlba konvertálásához.

Ingyenes online konverterek?

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
Az online konverterekkel végzett kísérleteink sikertelenek voltak (Forrás: All3dp)

A Google-keresés néhány népszerű lehetőséget kínál az ingyenes fájlkonverzióhoz. Bár néhányan büszkélkedhetnek ezzel a képességgel, az ingyenes online konverterek általában nem tudják megnyitni a C4D formátumot, mivel az a Cinema 4D szoftver sajátja.

Ideje megszólítani a közösséget! Kérdezz szépen, és néhány kedves Cinema 4D felhasználó a Redditen szívesen segít.

CAD programban átalakítás

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
Tegyen egy próbát! (Forrás: All3dp)

El kell végeznie az átalakítást, és a segélyhívásai válasz nélkül maradtak. Egy másik lehetőség a Cinema 4D 2 hetes ingyenes próbaverziójának megkezdése . A kezdéshez töltse le, telepítse és aktiválja próbalicencét, majd kövesse az alábbi lépéseket.

Példánkban a Blendert használtuk külső programként a konvertált OBJ fájl megnyitásához.

1. lépés: Exportálás a Cinema 4D-ből

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
Ragyogjon a kiskutya kedvenc CAD-programjában (Forrás: All3dp)

Nyissa meg a Cinema 4D alkalmazást, és a Fájl menüben válassza a „Megnyitás” lehetőséget a C4D fájl betöltéséhez. Ezután exportálja a kívánt fájltípusba (esetünkben OBJ) a Fájl menü „Exportálás” parancsával.

Ha ezen a ponton próbáljuk megnyitni a fájlt közvetlenül a Blenderben, „Python: Traceback” importálási hibaüzenetet kaphatunk. Amennyiben ezt látja, folytassa a következő lépéssel. Ha sikerült akkor gratulálunk!

2. lépés: Exportálja újra az OBJ-t

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
A Meshmixer közvetítőt biztosít a Cinema 4D és a Blender között (Forrás: All3dp)

A Meshmixer egy ingyenes program, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerű 3D-s manipulációkat végezzenek, és esetünkben egy adott fájlformátumot exportáljanak.

Ha az újonnan exportált OBJ fájl hibát jelez a Blenderben, először nyissa meg a Meshmixerben. Exportálja újra OBJ formátumban, és válassza ki a fájl nevét és a mentési helyet. Előfordulhat, hogy felugrik egy hibaablak „Összetett objektum a jelenetben”, ebben az esetben, kattintson a „Tovább” gombra.

Sok próbálkozással és egy kis szerencsével rábukkantunk erre a megoldásra a fájlok sikeres konvertálására. A külső programoknak, például a Blendernek most már képesnek kell lennie az új OBJ megnyitására.

3. lépés: Nyissa meg a Blenderben

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
Az OBJ modell készen áll a Blenderre! (Forrás: All3dp)

Végül nyissa meg a Blendert, válassza az „Importálás” lehetőséget a Fájl menüből az OBJ fájl megnyitásához, majd ellenőrizze, hogy a vártnak megfelelően néz-e ki. 

Egy másik lehetőség

Cinema4D fájlok konvertálása OBJ-be - 3DNyomtass.hu
A CAD Monster egy másik lehetőséget biztosít a fájlok konvertálására, felár ellenében (Forrás: All3dp)

Azok számára, akik nem bánják, ha néhány dollárt költenek fájlkonverziókra (vagy akik kimerítették az ingyenes próbaverziót), használhatunk egy olyan szolgáltatást, mint a CAD Monster. Körülbelül 5 dollárért és néhány napos várakozásért sikeresen konvertálták a „Puppy” fájlunkat C4D-ről OBJ-re. Az átalakítás költsége a modell összetettségétől és a fájl méretétől függően változik.

Eredeti forrás: All3dp.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj értesítést akcióinkról, felhívásainkról, és kapj havi összefoglalókat!

Hasonló blogbejegyzések

Szoftverek-Blog

A Legjobb AI 3D modell generátorok

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században

3D nyomtatás-blog

3D nyomtatott fürdőszobai kiegészítők: 15 hasznos modell

Piperecikkek Akár egy apró, funkcionális fürdőszobát is kinyomtathat 3D-ben! (Forrás: All3dp) Ha új hangulatot szeretne teremteni otthonában a dekorációval, akkor miért ne adhatna szépséget a

3DNyomtass.hu - Minden ami 3D Nyomtatás!

3DNyomtass.hu igény szerint készít tervezési iterációkat belföldi kisvállalatoknak és egyéni vállalkozóknak. Koncepciókat és 3D nyomtatott termékeket kínálunk az ügyfelek számára a gyorsított termékfejlesztés elősegítésére, valamint támogatást nyújtunk, hogy termék ötleteid minél előbb valós termékként kaphasd vissza.

Elérhetőségek

1135 Budapest Szent László út 4.
1. emelet 2. iroda

+36 20 2290 453
+36 20 5492 533

Fiókom

© 2023 Minden jog fenntartva a 3DNyomtass.hu által. Fejlesztő és karbantartó Kriston Tibor