3D szeletelő szoftver – A 20 legjobb program

Megosztás

Tartalom

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A 3D nyomtatáshoz különféle eszközökre van szükség. Természetesen ott van a 3D-s modell és a 3D-nyomtató, de e két pont között van a kirakós játék egy fontos darabja. A 3D szeletelő szoftver képezi az interfészt a 3D modell és a nyomtató között.

Aki nem ismerné, a 3D szeletelő szoftver 3D modellből készít G-kódot a 3D nyomtatóhoz, egy széles körben használt numerikus vezérlésű (NC) programozási nyelvvel.

A 3D szeletelő szoftverek széles választéka közül választhat. A tökéletes megoldás megtalálása érdekében itt bemutatjuk a legjobb 3D szeletelő szoftvereket három kategóriába sorolva: Népszerű, Professzionális és Specialista.

A Népszerű kategória a legtöbb felhasználási esetre alkalmas szeletelőket tartalmazza. Sok felhasználó tesztelte ezeket a szoftvereket, és valószínűleg nem lesz problémája a használatukkal. Ha azonban bővebb funkciókra van szüksége, ott van a „Pro” kategória. Ezt a kategóriát kifejezetten speciális professzionális felhasználási esetekre tervezték.

Végül a „Speciális” kategória olyan szoftvereket tartalmaz, amelyeket csak nagyon speciális felhasználási esetekben használna. A nyomtatógyártók kevésbé elterjedt 3D-s szeletelő szoftvere, mint például a Raise3D ideaMaker, különösen hasznos az e gyártótól származó eszközök használatakor. Ellenkező esetben egy gyakoribb, azonos tulajdonságokkal rendelkező szeletelő valószínűleg jobb választás.

szoftverfelhasználópiaci ároperációs rendszer
CuraKezdők és haladókIngyenes, Professional: 46 €/hó,
Excellence: 910 €/év
Windows, MacOS, Linux
Simplify3DKezdők és haladókca. 180 €Windows, MacOS
PrusaSlicerKezdők és haladókIngyenWindows, MacOS, Linux
ideaMakerKezdők és haladókIngyenWindows, MacOS, Linux
OctoPrintHaladók és profikIngyenRaspberry Pi, Windows, MacOS, Linux
AstroprintKezdők és haladókIngyenes, Prémium: 9 €/hóBrowser, Raspberry Pi, pcDuino
ChiTuBoxKezdőktől profikig.Ingyenes, Pro: 155 €/évWindows, MacOS, Linux
NetfabbHaladók és profikStandard (csak kiterjesztés): 210 €
Prémium: 6010 €/év
Windows
Slic3rHaladók és profikIngyenWindows, MacOS, Linux
IceSLHaladókIngyenWindows, Linux
MatterControlKezdők és haladókIngyenWindows, MacOS, Linux
RepetierHaladók és profikIngyenWindows, MacOS, Linux
CraftWare ProKezdők és haladókIngyenes, Prémium: 90 €/év,
Premium Enterprise: 455 €/év
Windows, MacOS, Linux
Z-SUITEKezdőkIngyenWindows, MacOS
MakerBot PrintKezdőkIngyenWindows, MacOS
SelfCADKezdők és haladókIngyenes, 14 €/hóBrowser
3DPrinterOSHaladók és profikFreemiumBrowser, Windows, MacOS
KISSlicerKezdők és haladókIngyenes, Pro: 38 €,
Prémium: 75 €
Windows, MacOS, Linux, Raspberry Pi, FreeBSD
Tinkerine CloudKezdőkIngyenBöngésző

NÉPSZERŰ

Cura

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Az Ultimaker által tervezett csatolómodell szeletelése a Cura 5.0-ban. (Forrás: All3dp)

Cura-t a 3D nyomtató gyártója, az UltiMaker fejleszti, működteti és karbantartja, valamint az lelkes felhasználói közössége is részt vesz ebben. A legújabb verzió, amelyet alapos béta tesztek előztek meg, az UltiMaker szerint a szoftver eddigi legnagyobb javulásait tartalmazza. A legfontosabb újítás, hogy a szeletelő motor most már változó vonalszélességeket is lehetővé tesz, így gyorsabb, erősebb és pontosabb nyomatok készíthetők.

Mivel a vállalat gyökerei az open source közösségben vannak, a 3D szeletelő szoftvert ingyenesen tették elérhetővé – és azóta is az maradt. Az évek során a Cura akár versenytárs 3D nyomtatókhoz is hozzáadott profilokat.

A Cura támogatja az STL, 3MF és OBJ fájlformátumokat – és szükség esetén akár javítja is azokat. Emellett megjeleníti a nyomtatási pályát, a nyomtatás időtartamát és az anyag felhasználását. Az UltiMaker folyamatosan frissíti a Curát, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy harmadik féltől származó beépülő modulokat fejlesszenek ki, hogy ez a népszerű szeletelő mindig naprakész legyen. Az kísérleti részlegen is érdekes dolgokat találhat, ha új dolgokat szeretne kipróbálni.

A Cura ingyenes verziója mellett az UltiMaker számos fizetős csomagot kínál. Az ár attól függ, hogy hány nyomtatót csatlakoztat, és mennyi extra funkcióra van szüksége.

Előnyök: Kezdőknek és profiknak egyaránt alkalmas. Kezdőként csak a legfontosabb beállításokat fogja látni. Szakértőként több mint 400 beállítással játszhat egyéni módban. Mindegyiket könnyedén kipróbálhatja, mert a felület gyors. A 3D szeletelő szoftver a nagy STL-fájlokat viszonylag gyorsan feldolgozza. Összességében elmondhatjuk, hogy jó, de nem nagy eredményeket értünk el Curával.

Hátrányok: Csak néhány indok van Cura ellen. Ha válogatósak lennénk, akkor a becslések nyomtatási időtartamának 10-20%-os eltérésére panaszkodhatnánk.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdők és haladók.

Letöltés: Cura

Ár: Ingyenes, Pro: 46 €/hó, Professional: 910 €/év

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

Simplify3D

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Egyedi támogatások tervezése összetett modellen a Simplify3D-ben (Forrás: All3dp)

Ha szüksége van 3D szeletelő szoftverre, válassza a Cura-t. Ha a Cura-ból hiányzik valami, amire feltétlenül szüksége van, akkor használja a Simplify3D-t.

A szakemberek számára a Simplify3D a választott szeletelő szoftver. Olyan vezérlőket kínál, amelyeket más szeletelők nehezen tudnak kielégíteni, mindezt egy rendezett csomagban. Például kézzel szerkesztheti a támaszokat, de különféle beállításokat is beállíthat különböző modellelemekre.

Jelen cikkünk megjelenésekor a Simplify3D nem az egyetlen szeletelő, amely ezt a funkciót kínálja. De az az interfész, amelyen keresztül mindezeket a beállításokat egyszerűen beállíthatja, sok felhasználó számára ismerős lehet.

Természetesen ez a szeletelő támogatja a legtöbb elérhető 3D nyomtatót – letöltheti és importálhatja a több mint 90 3D nyomtató profilját. Ha nem találja a modellt a listán, relatíve könnyű hozzáadni egy profilt saját magának is.

A szoftver lehetővé teszi, hogy importálja, méretezze, forgassa és javítsa a 3D modellt, amíg pontosan illeszkedik. Az STL, OBJ vagy 3MF fájlok importálása nagyon gyors, még a hatalmas összeállítások is villámgyorsan megjelennek.

Számos beállítás között válogathat: extruder, rétegvezérlés, különböző keverési módok, hőmérséklet- és hűtési beállítások. Még a nyers G-kódot és scripteket is szerkesztheti. Ezeket a beállításokat úgynevezett „folyamatokban” lehet menteni, ami hasznos lehet, ha különböző beállításokkal, 3D nyomtatófejekkel vagy különböző filamentekkel kísérletez.

Előnyök: A Simplify 3D segíthet elérni azt a minőséget, amelyre mindig is vágyott. És bár ez a 3D szeletelő szoftver a lehetőségek széles választékát kínálja, továbbra is felhasználóbarát. Emellett a dokumentáció minősége is kiváló.

Hátrányok: Igazságtalan lenne itt az árat megemlíteni. Ennek ellenére a szoftver nem olcsó a privát 3D-nyomtatást kedvelők számára. De csak egyszer kell fizetni érte. Ez különösen jó, mert ma már minden második szeletelőt előfizetésként kínálnak. Ezenkívül a Simplify3D 25%-os oktatási kedvezményt kínál a készítői terek, robotikai csapatok, adminisztrátorok, valamint egyetemi hallgatók és oktatók számára.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Aki tovább akar fejlődni a szeletelőjével. De rendelkeznie kell némi tapasztalattal a 3D nyomtatásban. Kezdőként ajánlatos a Curával kezdeni, és átváltani a Simplify3D-re, amikor már az alapokat is megszokta.

Letöltés: Simplify3D

Ár: Kb. 180 € egy 2 számítógépes licencért

Operációs rendszer: Windows, MacOS

Prusa Slicer

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
A Prusaslicer megbecsüli a szolgáltatásspecifikus nyomtatási időket. (Forrás: All3dp)

A PrusaSlicer eredete a Slic3r-ben gyökerezik, és 2019-ig a „Slic3r Prusa Edition” néven volt ismert. A nagyszámú fejlett funkcióval és bőséges beállítási lehetőséggel ez a 3D szeletelő szoftver alkalmas mind az FDM, mind az SLA/DLP 3D nyomtatókhoz.

Teljesen nyílt forráskódú is, így a haladó programozók saját forkokat hozhatnak létre és új funkciókat adhatnak hozzá – ha esetleg nem lenne elég. A szeletelő Bambu Studio a PrusaSlicer alapján készült. A fejlesztő, a Bambu Lab jelenleg gyorsan növekszik a közösségben a népszerű 3D nyomtatókkal, az X1 és a P1P modellekkel.

A három felhasználói módjával a PrusaSlicer tökéletes mindenkinek: a kezdők csak a leg alapvetőbb beállításokat látják, míg a haladó felhasználók finomhangolhatják a nyomatokat a legkisebb részletekig. Az újragondolt felületével a PrusaSlicer könnyen kezelhető és praktikus extra funkciókat kínál, mint például a modellek javítása a Netfabb online szolgáltatásokon keresztül, egyedi megszakítási pontok vagy meglepően precíz becsült nyomtatási idők (különösen a Prusa saját nyomtatóinál).

A PrusaSlicernek egy nagy felhasználói közössége is van, és folyamatosan frissítik és támogatják a Prusa Research fejlesztői.

Előnyök: Számos módszer létezik a nyomatok tökéletesítésére. Ez a szeletelő például megmutatja, hogy a nyomtatás egyes jellemzői, például a kitöltés és a keret várhatóan mennyi ideig tartanak. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan lássa, min kell változtatnia, amikor megpróbál egy alkatrészt gyorsan előállítani.

Hátrányok: Nem találtunk.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Prusa nyomtatótulajdonosok és bárki, akinek nyomtatója szerepel a szeletelő folyamatosan bővülő profillistáján, valamint haladó felhasználók számára, akik szeretnék látni és módosítani a nyomat minden lehetséges részletét.

Letöltés: Prusa

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

ideaMaker

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
(Forrás: All3dp)

Az ideaMaker egy szeletelő program, amelyet a 3D nyomtató gyártója, a Raise3D fejlesztett ki. A felhasználóbarát és funkcióban gazdag felülettel rendelkező szeletelő program már előre telepített profilokkal rendelkezik az összes Raise3D nyomtatóhoz, és lehetőség van saját profilok létrehozására más FDM nyomtatókhoz is. Egy natívan fordított, többszálas 64-bites szeletelő motorral működik, amely gyors szeletelési sebességeket tesz lehetővé.

Több olyan funkció is van, amelyek megkönnyítik a szeletelést, például az automatikus és manuális támogatás generálás, a törött hálózatok javítása, és az automatikus igazítás több modell nyomtatásakor. Ezen felül az ideaMaker képes bonyolult modelleket több részre bontani. Lehetőség van a modellek keresztmetszetének megtekintésére is. Habár a szeletelő sok lehetőséget kínál, rendkívül könnyen használható.

A Raise3D Slicer másik jellemzője, hogy ingyenes, és lehetőséget nyújt több 3D nyomtatás kezelésére. Létrehozhat több profil és figyelemmel kísérheti a nyomtatási feladatokat. A támogatott formátumok STL, OBJ és 3MF, míg a szoftvert németül, angolul, japánul, koreaiul és más nyelveken is lehet használni.

Előnyök: Az IdeaMaker használata rendkívül egyszerű és intuitív, így tökéletes kezdőknek és szakértőknek, akik egyszerű és jó szeletelőt keresnek.

Hátrányok: Mivel ez egy kevésbé ismert szeletelő, mint például a Cura, kevésbé nagy és segítőkész közösség.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdőknek és haladóknak, akik felhasználóbarát és egyszerű szeletelőt keresnek 3D nyomtatáshoz, valamint Raise3D gépeket használóknak.

Letöltés: Raise3D

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

OctoPrint

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
OctoPrint 3D nyomtató gazdagép és vezérlőeszköz (Forrás: All3dp)

Az OctoPrint kiváló platform a 3D nyomtatója számára, amely lehetővé teszi, hogy böngészőből, akár mobil eszközökről is monitorozza a nyomtatás minden lépését. A program egy Raspberry Pi-re települ, amit kiegészíthet egy webkamerával és számos bővítménnyel. Így könnyen átviheti a 3D fájlokat a nyomtatóra anélkül, hogy SD kártyákat kellene használni. Az OctoPrint számos erőteljes funkcióval rendelkezik, beleértve a CuraEngine-et is, így nem szükséges a számítógépen szeletelni a STL modelleket – egyszerűen csak átadhatja a nyomtatónak, és az mindent elvégez Ön helyett.

Előnyök:  Ez a tehetséges szoftver nyílt forráskódú, és minden nap új, lelkes felhasználókat szerez.

Hátrányok:  milyen hátrányok?

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Haladó felhasználóknak és szakembereknek, akik mindig szorosan szeretnék figyelni 3D nyomtatójukat.

Letöltés: OctoPrint

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Raspberry Pi, Windows, MacOS, Linux

Astroprint

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Még saját 3D nyomtatóra sincs szükség a szeletelő használatához. (Forrás: All3dp)

Ez a felhőalapú platform hasonlóan működik, mint a 3DPrinterOS és az OctoPrint. A 3D nyomtatót itt tárolják az úgynevezett Astrobox segítségével (ami gyakorlatilag egy Raspberry Pi-ből áll). Ez azt jelenti, hogy bármely internetes eszközről képes működtetni a nyomtatót.

Ha nincs saját 3D modellje, letölthet egyet az integrált webes platformokról, például a Yeggi-ről, a CGTrader-ről és a Thingiverse-ről. De akár maga is tervezhet egy modellt. A 3D modellező eszközök, mint például a 3DSlash és a Leopoly segítenek ebben. Ha nyomtatási problémák merülnek fel, csatlakoztathatja az Astroprintot a 3DPrintCloud-hoz, és kijavíthatja a hibát a virtuális modellben. Emellett, ha nincs saját 3D nyomtatója, akkor a i.materialise segítségével elküldheti a 3D nyomtatási feladatokat egy nyomtatási szolgáltatásnak.

A 3D szeletelő szoftver felesleges csengők és csattogók nélkül érkezik. Az egyszerűsített módban meghatározhatja a kívánt anyagot és a modell minőségét. Az előrehaladott módban pedig gazdag funkciókat és lehetőségeket kínál.

Előnyök : Más webszolgáltatások integrációja kapcsolatot teremt a 3D nyomtatás nagy, széles világával.

Hátrányok : Míg az Astroprint felhasználóbarát szeletelési élményt kínál, a felhasználók valamivel kevésbé rugalmasak és kevésbé irányíthatják a nyomtatási folyamatot, mint más programok. Ezenkívül az ingyenes verzió két nyomtatóra, egy felhasználóra és 1 GB adattárhelyre korlátozódik.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver?  Kezdőknek, akik nem akarnak drága pénzt költeni kifinomult szeletelő szoftverekre.

Letöltés: Astroprint

Ár: Ingyenes, Prémium: 9 €/hó

Operációs rendszer: Böngésző, Raspberry Pi, pcDuino

ChiTuBox

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Népszerű és felhasználóbarát szeletelő műgyanta modelllenkhez. (Forrás: All3dp)

A ChiTuBox az SLA/DLP nyomtatókra lett kifejlesztve. Nem csoda, hiszen a ChiTu az egyik legnépszerűbb olcsó SLA 3D nyomtatók alaplapjait gyártja. Tehát ha olcsó gyanta nyomtatót keres, ez a szoftver Önnek való.

Felhasználóbarát, az egyszerűsített szerkesztés egyetlen kattintással befejezhető, és egy előnézeti funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rétegenként ellenőrizzék a nyomtatás folyamatát, és jobban megértsék a 3D nyomtatott objektum gyártását. A szeletelési folyamat gyors és megbízható, és teljes irányítást biztosít a támogató szerkezetek felett.

A közelmúltban megjelentette a Pro előfizetést az alap verzió mellett. A ChiTuBox Pro fejlett funkciókkal rendelkezik, például több paraméteres szeletelés, profi modelljavító és szerkesztő eszközök, valamint javított automatikus támogató szerkezet generálás. Habár az alap verzió tartalmaz mindent, amire szüksége van a sikeres adat előkészítéshez, a Pro verzió jelentősen javíthatja a folyamat munkafolyamatát.

Előnyök: Felhasználóbarát felülettel rendelkezik, lehetővé teszi a támogatások automatikus hozzáadását, és több fájl kezelésére is képes. Más programokkal ellentétben a ChiTuBox elkötelezett amellett, hogy minden egyes folyamatot a lehető legkönnyebben érthetővé tegyen.

Hátrányok: Ismeretes, hogy néha összeomlik.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver?  Minden tapasztalati szint. A ChiTuBox robusztus rendszerrel rendelkezik, amely elsőre ijesztőnek tűnhet, de a támogatási osztály és a közösség segíthet a lehetséges problémák túlnyomó többségében.

Letöltés: ChiTuBox

Ár: A ChiTuBox Basic ingyenes. A Pro verzió körülbelül 155 euróba kerül évente.

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

SZAKMAI

Netfab

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Közvetlen fémlézeres szinterezéshez előkészített konzol a Netfabb-on (Forrás: All3dp)

Netfabb hosszú utat tett meg a jelenig. Ami egy kis ingyenes megoldással kezdődött, az egy erőteljes eszközzé vált az STL fájlok szerkesztésére. Ezzel a 3D szeletelő szoftverrel még a szeletelési fázisba lépés előtt is analizálhatja és javíthatja az STL fájlokat.

Netfabb az 2015 óta az Autodesk része. Miután kezdetben egy standard verziót kínáltak, jelenleg csak három termék áll rendelkezésre az új ügyfelek számára: Netfabb Premium, Netfabb Ultimate és Netfabb Local Simulation. Ezek nem önálló termékek, hanem az Autodesk Fusion 360 CAD szoftverével együtt értékesített segédprogramok. Tehát ha még nem rendelkezik előfizetéssel a Fusion 360-hoz, mélyebben kell a zsebébe nyúlnia.

A Premium és Ultimate eszközök elsősorban a modellek optimalizálására és előkészítésére gyártásra szolgálnak. A Netfabb Simulation kifejezetten a fém porágyas olvadásra és a fókuszált energia bevitelére optimalizált, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy teszteket végezzenek annak biztosítása érdekében, hogy az alkatrészek helyesen legyenek nyomtatva, például a deformáció minimalizálásának és figyelembevételének képessége révén.

De azok a hobbisták is élvezhetik a Netfabb funkcióit, akik nem dolgoznak multinacionális mérnöki vállalatnál. Például a 2022-es verzió bevezeti a szögmerevítők létrehozását. Létrehozhat merevítőket, amelyek kiemelkednek a nyomtatott felületekről, hogy megakadályozzák azok tapadását a nyomtatott felületekhez, így könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

Előnyök: A Netfabb egy igazi svájci kés a 3D nyomtatáshoz. A hallgatók három évig ingyenesen tesztelhetik a szoftvert.

Hátrányok: Az ár. Mint minden Autodesk szoftver, ez is előfizetéses modellen alapul. Létezik a Netfabb Premium vagy Ultimate 30 napos próbaverziója, beleértve a Fusion 360-at, amely lehetővé teszi az összes professzionális funkció kipróbálását. A Netfabb Premium éves ára 6010 euró, míg a Netfabb Ultimate árait csak kérésre hozzák nyilvánosságra. A Netfabb Standards viszonylag olcsó éves előfizetése csak bővítéssel érhető el a meglévő ügyfelek számára. Az Autodesk a Netfabbal együtt kínálja Flex rendszerét is. Tehát érdemes lehet helyette tokeneket vásárolni, és csak használat közben fizetni a szoftverért, ha csak alkalmanként készít 3D nyomtatott terveket.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Félprofesszionális és professzionális felhasználók, akiknek 3D szeletelő szoftverre van szükségük az STL fájlok 3D nyomtatáshoz való előkészítéséhez.

Letöltés: Autodesk

Ár: Standard (csak kiterjesztés): 210 €, Prémium: 6010 €/év

Operációs rendszer: Windows

Slic3r

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Még az olyan összetett hálók is gyorsan felszeletelhetők, mint a body scan. (Forrás: All3dp)

A Slic3r egy nyílt forráskódú szoftver, amely különösen népszerű azáltal, hogy sok exkluzív extra funkciót kínál. Az elmúlt néhány évben történt előrelépések a 3D technológiában, az új beállításokkal, anyagokkal és új 3D nyomtatókkal végzett kísérletek eredményeit mind beépítették a Slic3r fejlesztésébe. Ez hozta létre az összes olyan 3D nyomtatási gyakorlatot, amelyeket ma már természetesnek vesszük, mint például a több extruderes nyomtatás, él megerősítése, mikro rétegezés, vonalszeletelés, változó rétegvastagságok, sorozatos nyomtatás (egy objektum nyomtatása egy nyomtatási feladatonként), mézsejt kitöltés, háló vágás, stb.

A jelenlegi verzió parancssoros eszközt, gyors G-kód generálást biztosító asztali alkalmazást, kísérleti támogatást nyújt az SLA nyomtatókhoz, valamint OctoPrint integrációt kínál.

Előnyök: A valós idejű 3D szeletelésnek köszönhetően a szoftver gyorsan fut még lassú számítógépeken is. Ez azt jelenti, hogy ha módosít egy beállítást, a szoftver csak a modell érintett részeit számítja újra. A szoftver tartalmaz még egy nyomtatási előnézetet, valós idejű előnézetet 2D-ben és 3D-ben a paraméterek megváltoztatásakor, méhsejt-töltést, személyre szabott nyomtatási ágybeállításokat, OctoPrint integrációt, nyomásszabályozást és még sok mást.

Hátrányok: A becsült nyomtatási idő és anyagfelhasználás nem pontos.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? 3D nyomtatási szakértőknek és szakembereknek. A 3D-s szeletelőtér újoncait lenyűgözi a rengeteg szolgáltatás és lehetőség.

Letöltés: Slic3r

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

IceSL

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Az IceS segítségével a hardcore kódolók modellket hozhatnak létre és szelethetnek egyetlen felületet. (Forrás: All3dp)

Az IceSL kétségtelenül az egyik legjobb 3D szeletelő program. Összekapcsolja a 3D szeletelést és a 3D modellezést. A baloldali ablakban közvetlenül szerkesztheti hálós modellt Lua kóddal. Első pillantásra ez talán túlzásnak tűnhet, de éppen úgy, mint az OpenSCAD esetében, néhány bonyolult parametrikus modellezést is végezhet. A középső ablakban láthat egy élő előnézetet.

A jobb oldalon egy ablak látható, amelyben hatalmas beállítási lehetőségek találhatók, amelyek kezdők számára első pillantásra nyomasztónak tűnhetnek. A minden jó 3D szeletelőnek rendelkeznie kellő alapvető funkciók mellett (támogató anyag, többszínű nyomtatás), az IceSL továbbá kínál egy „Ooze Shield funkciót”, ami azt jelenti, hogy egy „csepegés-gátló réteg” nyomtatódik a modell köré, ami megvédi a 3D modellt a két színű nyomtatás során az extrudertől lecsorgó anyagtól. Pfuj! Egy másik hasznos funkció a G-kód rétegenkénti megjelenítése.

Előnyök: A kemény technológiai szakemberek imádni fogják a sok lehetőséget.

Hátrányok: Miért nem érhető el ez a nagyszerű szoftver Mac számára?

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver?  Haladó felhasználóknak és szakembereknek, akik nem csak a nyomtatójuk, hanem a G-Code felett is irányítást szeretnének szerezni.

Letöltés: IceSL

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, Linux

MatterControl

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
A MatterControl minds tartalmaz, ami a 3D-s nyomtatási utazáshoz szükséges. (Forrás: All3dp)

A MatterControl egy szeletelő szoftver beépített modellező programmal a számítógépére, ami azt jelenti, hogy az egész folyamatot az indulástól a nyomtatott modellig végigcsinálhatja anélkül, hogy váltogatnia kellene a programok között.

A MatterControl eredetileg nyomtató-kezelő szoftverként készült, bár sok funkció még mindig ezt veszi figyelembe. Ideális esetben a szoftver párhuzamosan működik a nyomtatóval, és a nyomtatót mindig a számítógéphez kell csatlakoztatni a nyomtatáshoz. Alternatívaként azonban mentheti a G-kód fájlt egy SD-kártyára is. Az interfész sokat változott az eredeti és a jelenlegi verzió között, de viszonylag jól strukturált maradt. A bal oldalon talál egy egyszerű testek listáját, amelyeket a modellezéshez használhat, hasonlóan a Tinkercadhez, de erőteljesebb eszközökkel.

A MatterControlnak egy segítő varázslója van és kiterjedt online dokumentációja segít a program használatának elkezdésében. A Basic módban változtathatja a rétegvastagságot, a töltőanyag sűrűségét, a támogató anyagot és a váz (raft) nyomtatáshoz. A beállításokat elmentheti és később újrahasználhatja további nyomtatásokhoz. Az Advanced mód néhány szép extrát tartalmaz, például az automatikus javítás funkciót és a többextruderes nyomtatást. Annak érdekében, hogy az esetleges nyomtatási nehézségeket előre lássa, megtekintheti a nyomtatási előnézetet rétegenként.

Ezenkívül a MatterControl integrálja a MatterHackers weboldalt és közvetlenül hivatkozik a tutorialokra és termékekre. Az egyik előnye az, hogy van egy felhőalapú tárhely a tervezésekhez és projektekhez, lehetőséget adva a projektjei mentésére és más számítógépről való hozzáférésre. Ha a szoftvert hostként használja, akár online is bejelentkezhet, és távolról is figyelemmel kísérheti a nyomtatási folyamatot.

Előnyök: Ez a 3D szeletelő hosszú ideig elkíséri 3D nyomtatási karrierje során.

Hátrányok: 3D nyomtatótól függően a minőség még nem hasonlítható össze más, kifinomultabb programokkal, mivel gyakrabban történik frissítés.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdőknek és haladóknak, akik zökkenőmentesen szeretnének áttérni a tervezésről a nyomtatásra – vagy a Matterhackers Pulse sorozat 3D nyomtatóinak felhasználóinak.

Letöltés: MatterControl

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

Repetier

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
A 3D szeletelő szoftver dédnagypapája (Forrás: All3dp)

A Repetier olyan szoftver, amely mindenkit kielégít, aki elvár egy kicsit többet a szeletelő eszközétől, és értékeli a nyílt forráskódú környezetet. A Repetier az összes 3D szoftver anyjának nevezhető, és különösen népszerű a RepRap közösségben.

Ez a szoftver funkciókat kínál a haladó felhasználók és szakemberek számára. Reklámozzák, mint egy mindent tudó szoftvert, amely akár 16 extruderes (!) nyomtatást is támogat, több szeletelő támogatását biztosítja bővítmények révén, és szinte minden FDM 3D nyomtatóval kompatibilis. Az Ön preferenciájától függően alapértelmezett szeletelőként a CuraEngine, a Slic3r vagy a Slic3r Prusa Edition használható. De legyen óvatos: számítson arra, hogy sok barkácsolásra lesz szükség.

A Repetier-Host lehetővé teszi a távoli hozzáférési lehetőségeket a Repetier-Serveren keresztül. Mint az OctoPrint, ezt telepítheti egy Raspberry Pi-re. Ez azt jelenti, hogy bárhonnan hozzáférhet a 3D nyomtatójához a számítógépén, táblagépén vagy okostelefonján keresztül böngésző segítségével.

Előnyök : #1 nyílt forráskódú szoftver a RepRap közösségtől.

Hátrányok : A nyomtatási minőség jobb az újabb 3D szeletelő szoftverekkel, mint például a Cura vagy a PrusaSlicer.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Haladó felhasználóknak, akik szeretnek egy kicsit bütykölni.

Letöltés: Repetier

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS, Linux

CraftWare Pro

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Azúj CraftWare Pro verzió azt állítja, hogy egy teljesen új szeletelőmotoron fut. (Forrás: All3dp)

A CraftWare régi felületét sokan hasonlították a Simplify3D-hoz. A jelenlegi kiadás, amelyet CraftWare Pro néven neveztek el, nagyon különbözik ettől, és a Craftbot szerint teljesen új szeletelőmotort használ. A CraftWare Pro mindenképpen megérdemli a figyelmet, mert ingyenes alternatívaként mutatkozik be ennek a $180 értékű népszerű 3D szeletelő szoftvernek. A fő értékesítési pont az érdekes funkciókban rejlik. Például a Craftware az egyik kevés szeletelő közé tartozik, amely lehetővé teszi több nyomtatóágy kezelését egy projektben – Print Farm Management. Ezenkívül a módosítási hálókat használhatja a modell különböző részeinek sűrűségének megváltoztatásához. Ez bizonyos felhasználási esetekben nagyon hasznos lehet.

Egyéb kiemelkedő funkciók közé tartozik az interaktív nyomtatási kezelés, amely csökkenti az általános építési időt és optimalizált támaszokat ad a modellhez. A G-kód-visualizátor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden egyes nyomtatási réteget rétegenként megtekintsenek minden elképzelhető szögből, és 360°-os nézetet nyújtanak a modellről.

A gyártó szerint a szeletelő algoritmust használ, amely létrehozza a lehető legjobb útvonalat a 3D-nyomtató számára. Emellett a modelleket könnyen méretezheti, forgathatja és klónozhatja a CraftWare-ben, mielőtt virtuális nyomtatási ágyra helyezné őket.

A standard verzió tartalmazza az összes szeletelő funkciót, de van egy Prémium és Prémium Vállalati terv is, éves szinten 90 € és 455 € költséggel, amelyek bizonyos „termelékenységi funkciókat” tartalmaznak, amelyek csökkentik az építési időt. Ezekkel a fizetős tervekkel több nyomtatót is vezérelhet.

Előnyök: Intuitív és színes felület, amelyet csak a fizetős alternatívák, például a Simplify3D múlnak felül.

Hátrányok: Egyes felhasználók azt állítják, hogy a nyomtatási minőség meg sem közelíti a Cura vagy a Simplify3D minőségét.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdők és szakértők, akik a Simplify3D-hez hasonló funkciókat szeretnének kapni anélkül, hogy fizetnének érte.

Letöltés: CraftBot

Ár: Ingyenes, Prémium: 90 €/év, Premium Enterprise: 455 €/év

Operációs rendszer: Windows MacOS, Linux

Z SUITE

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
A Zortrax egy programot kínál különböző 3D nyomtatási technológiákhoz. (Forrás: All3dp)

A Z-SUITE egy másik program, amely alkalmas mind az FDM, mind az LCD technológiákhoz. Főként egy gyártó gépeihez van kialakítva – ebben az esetben a Zortrax – de a szoftver támogatja más gyártók LCD nyomtatóit is. A programnak csak korlátozott szerkesztési lehetőségei vannak, amelyek lehetővé teszik egy adott háló felosztását több részre vagy annak méretezését. Azt is mondják, hogy ez egy 3D nyomtatási farmkezelő szoftver. Habár az egyszerű és tiszta felület néhány funkciót feláldoz, a kínált funkciók elegendőek az alapvető szeletelési igények kielégítésére. Négy kitöltési lehetőség közül választhat, automatikusan javíthatja a sérült hálókat, és támaszokat hozhat létre a hálójához.

Ha Ön rendelkezik M Series Plus, M300 Dual, Inkspire 2 vagy Endureal 3D nyomtatóval, jelenleg csatlakozhat a levelezőlistához, és ingyen letöltheti a Z-SUITE 3.0 BÉTA verzióját. Az új funkciók közé tartozik több kontúr nyomtatása és nagyobb választékú kitöltési minták, valamint a meglévő paraméterek javításai.

Előnyök: A 3D-nyomtató márkájához szabott programot kap, amely megbízható választás harmadik fél LCD-nyomtatói számára.

Hátrányok: A hátránya, hogy ez a 3D-s szeletelő szoftver nem nyitott harmadik féltől származó FDM-nyomtatók számára.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdők és felhasználók, akik meg akarják győződni, hogy nyomatai hibátlanok.

Letöltés: Zortrax

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS

MakerBot Print

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Feladat előkészítése a MakerBot Printen. (Forrás: All3dp)

A MakerBot Print a MakerBot nyomtatókhoz készült. Míg a általános 3D szeletelő szoftverek széles körű 3D nyomtatókhoz alkalmasak, a MakerBot Print algoritmusai automatikusan beállítják a szeletelési beállításokat az Ön konkrét 3D nyomtató modelljéhez és extrudertípusához. Ennek a szoftvernek a fejlesztői egy elég kifinomult funkciót építettek be, amely önállóan osztja szét több objektumot egy vagy több nyomtatóágyon. A program beépített hozzáférést biztosít a Thingiverse-hez is. Emellett olyan funkcióval rendelkezik, amely az OctoPrint-től is ismerős: webkamerán keresztül figyelemmel kísérheti és vezérelheti a nyomtatást.

A MakerBot Cloudprint legújabb verziójával most már a fájlok távolról is elkészíthetők, nyomtathatók és monitorozhatók, miközben az eszközöket könnyebben kezelheti és megoszthatja a csapattagok között.

Ezenkívül a MakerBot MinFill nyomtatási módban a modelleket a lehető legkisebb töltéssel készíti elő, hogy gyorsan kinyomtassa a nem kritikus részeket, például a tervezési koncepciókat. Egy másik egyedülálló és erős funkció, hogy a Windows felhasználók natív CAD modelleket is importálhatnak, míg a Mac felhasználók korlátozottak az STL fájlformátumra.

Előnyök: A MakerBot Print segítségével a legtöbbet hozhatja ki MakerBot nyomtatójából. A kezdők imádni fogják a könnyű használatot, a haladók pedig a nagyobb méretű nyomtatáshoz és a felhőalapú eszközkezeléshez nyújtott segítséget.

Hátrányok: Ha úgy dönt, hogy másik 3D nyomtatógyártóra vált, meg kell ismerkednie az új 3D szeletelő szoftverrel is.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdők és haladó felhasználók, akik egyszerűen szeretnének 3D-s nyomtatást végezni.

Letöltés: MakerBot

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: Windows, MacOS

SelfCAD

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Ha csak egy programban szeretne dolgozni, a SelfCAD lehet a megfelelő választás az Ön számára. (Forrás: All3dp)

Ez a szoftver az egész 3D folyamatot igyekszik lefedni a kezdetektől a végéig, ideértve a 3D modellek tervezését is. A készítők itt egy igazi gazdag forrásra találnak: vagy létrehozhatják saját 3D modelleiket, vagy letölthetik azokat egy integrált Myminifactory alkalmazásból, majd előkészíthetik a nyomtatást a SelfCAD szeletelő segítségével.

Használható a saját tervezésű modellek szerkesztésére a szeletelőben, és ott találhatóak nagyszerű extra funkciók és a „szokásos” nyomtatási előkészítési funkciók is, például a rétegvastagság beállítása, a töltés sűrűsége, a nyomtatási sebesség stb. Végül csak exportálni kell a G-kódot, és már kezdheti is a nyomtatást.

Előnyök: Szeletelés után szép előnézetet kap a nyomtatási rétegekről. A későbbi modell nyomtatási idejéről, anyagfelhasználásáról és méretéről is kap tájékoztatást. Az egyik szórakoztató funkció a spagetti töltelék, amely többet árt, mint használ, de még mindig szórakoztató nézni.

Hátrányok: A tökéletességhez még hiányzik egy kis kifinomultság. A szeletelés az utolsó lépés a megfelelő 3D nyomtatás előtt. Ha a G-kódot közvetlenül a nyomtatóra tudnánk küldeni egy felhőinterfészen keresztül, akkor a SelfCAD-vel számolni kell.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdőknek, akik saját maguk szeretnének 3D nyomtatható objektumokat tervezni.

Letöltés: SelfCAD

Ár: Ingyenes, Pro: 10 nap ingyenes, majd 125 €/év; Végleges engedély: 550 €

Operációs rendszer: böngésző

3DPrinterOS

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Egy másik felhőalapú platform integrált szeletelővel a 3DPrinterOS (Forrás: All3dp)

A 3DPrinterOS egy felhőalapú platform, amely minden szükséges funkciót kínál a 3D nyomtatás előkészítéséhez. A név valójában mindent elárul: csatlakoztathatja 3D nyomtatóját számítógépéhez, és vezérelheti a nyomtatót és a 3D szeletelő szoftvert böngészőn vagy asztali alkalmazáson keresztül. A 3D szeletelő eszközök mellett ez a program különféle eszközöket is biztosít a javításhoz, letöltéshez a Sketchfab.com webhelyről, vagy az ipari 3D nyomtatókban való kinyomtatáshoz való előkészítéshez.

Létezik egy ingyenes verzió is, de pénzt kell fizetni a érdekesebb funkciókért. Költség: 200 eurótól. Azonban a gyártó biztosította, hogy a szeletelő funkció mindig ingyenes marad. Ahogy azt egy kereskedelmi megoldástól várható, ez a szoftver sok 3D nyomtatót támogat.

Mint más 3D szeletelő programoknál, itt is választhat különböző lehetőségek közül, és megjeleníthet többet vagy kevesebbet a szerszámokból attól függően, hogy kezdő, haladó vagy szakértő vagy. A szoftver még árajánlatot is készít a kinyomtatandó modellre. Itt választhat különböző előre beállítások közül, amelyeket aztán az egyéni igényeihez igazíthat. De ha teljes ellenőrzést szeretne a nyomtatásai felett, akkor merüljön le az alapos konfiguráció mélyére, és állítsa be saját maga a nyomtatást teljesen a nulláról.

Előnyök : Ha a G-kód készen áll, futtathatja annak előnézetét a „Toolpath Viewerben”. Ha tapasztalt, megadhatja a szeletelő beállításait a JSON-kódban is.

Hátrányok : Persze, nem olyan nagyszerű, hogy a prémium funkciókért fizetni kell. De a fejlesztő cég is keresni akar valamit.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Haladó felhasználóknak és szakembereknek, akik megbízható programot keresnek a jó 3D nyomtatáshoz.

Letöltés: 3DPrinterOS

Ár: Freemium

Operációs rendszer: Böngésző, Windows, MacOS

KISSlicer

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Legyen egyszerű és hülye ezzel a szeletelővel (Forrás: All3dp)

Ne engedje, hogy a név félrevezesse Önt. Ez a 3D szeletelő a „Keep It Simple Slicer” nevet viseli, de attól függően, hogy melyik verziót használja, ez a program többet kínál egyszerű funkcióknál. A visszajelzések eltérőek. Néhány felhasználó dicséri a szoftvert, ami másokkal azonos szinten van, mások panaszkodnak a zavaros felhasználói felület miatt.

Az ingyenes verzió teljesen elegendő mindenkinek, aki csak egy extruderrel szeretne nyomtatni. Bonyolultabb modellek esetén több nyomtatófejjel a Pro verzió több lehetőséget kínál. A G-kód minimalizált beállításokkal készíthető el. Ha szeretne még néhány opciót, fontolja meg a Pro verzió megvásárlását. Ez a verzió lehetővé teszi több STL fájl feltöltését egy nyomtatási projekthez.

Előnyök: A KISSlicer jó alternatíva más programokkal szemben.

Hátrányok: A szeletelő szoftver csak előre elkészített G-kódokat kínál a 3D nyomtatókhoz. Ha nyomtatója nem szerepel a támogatott nyomtatók listáján, manuálisan kell módosítania a kódot.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver?  Kezdőknek és haladóknak.

Letöltés: KISSlicer

Ár: Ingyenes, Pro: 38 €, Prémium: 75 €

Betriebssystem: Windows, MacOS, Linux, Raspberry Pi, FreeBSD

Tinker Cloud

3D szeletelő szoftver - A 20 legjobb program - 3DNyomtass.hu
Töltsd fel szeletelési munkádat a felhőbe (Forrás: All3dp)

A listánkon szereplő legtöbb 3D szeletelő szoftver jól teljesít, mivel G-kódot generál szinte minden piacon lévő 3D nyomtatóhoz. Ha ez nem elég Önnek, tekintse meg a Tinkerine Cloud-ot. Korábban Tinkerine Suite néven ismert, a szoftvert kifejezetten a Ditto és Litto sorozatú 3D nyomtatókhoz tervezték, de lehetőséget nyújt egyedi nyomtatási profilok létrehozására bárkinek, aki rendelkezik 3D nyomtatóval. Ez a „legfelhasználóbarátabb 3D szeletelő szoftvernek” mondható.

A felhasználói felület valóban kellemesen áttekinthető. És mégis, ez a 3D szeletelő szoftver képes alapvető szerkesztésekre és támogató szerkezetek létrehozására 3D modellekhez.

Előnyök: A Tinkerine Cloud lehetővé teszi a központosított és biztonságos adattárolást, a nyomtatók távoli kezelését és a kedvenc böngészőben való használatát.

Hátrányok: Tapasztalt felhasználóként gyorsan lemarad a többi 3D szeletelő szoftver fejlett funkcióiról.

Kinek alkalmas a 3D szeletelő szoftver? Kezdők és haladó felhasználók, akik úgy szeretnék befejezni nyomataikat, hogy közben nem kell átgázolniuk a lehetőségek tengerén.

Letöltés: Tinkerine

Ár: Ingyenes

Operációs rendszer: böngésző

3D szeletelő szoftver: kérdések és válaszok

Mire kell egy 3D szeletelő?

Röviden és egyszerűen: A 3D szeletelő szoftver egy olyan program, amely a számítógépen fut. Az eleinte csak virtuálisan létező modellt „lefordítja” egy olyan nyelvre, amelyet a 3D nyomtató is megért. Tehát betáplálja a szeletelő szoftvert a modell 3D adataival (általában STL , 3MF vagy OBJ formátumban), és ezután megjelenik a 3D rácsmodell. A 3D-s szeletelő ezután vízszintes szeleteket szimulál a modellen keresztül – rétegről rétegre -, megmutatva, hogyan fogja később a 3D-nyomtató felépíteni az objektumot.

Minden megfelelő 3D-s szeletelőnek:

  1. van egy szerszámpálya funkciója. Ez azt jelenti, hogy az extruder útja szimulálható, és ha szükséges, javítható.
  2. jelezze, hogy mekkora legyen a töltési sűrűség. Minél kevesebb a töltés, annál gyorsabban és gazdaságosabban készül a nyomat.
  3. Építsen tartószerkezeteket, ha a modellje egyébként túl instabil a nyomtatás során. Ezt a felesleges anyagot később eltávolítják.

Miután a szoftver elemezte a fájlt, és elvégezte a szükséges beállításokat, létrehoz egy G-kód fájlt, amely pontosan az Ön által használt nyomtatóhoz van szabva. A G-kód minden fontos információt tartalmaz a nyomtatója számára, azaz, hogy milyen melegnek kell lennie az extrudernek és a nyomtatóágynak, hogyan működik a ventilátor és milyen gyorsan kell mozognia a nyomtatófejnek.

Miért olyan fontos egy 3D szeletelő szoftver?

Minél jobb szeletelő szoftver és eredménye a nyomtatás előkészítése, annál jobb az eredmény, akkor is, ha nyomtatója nem egy első osztályú. Ha gyenge 3D-s szeletelő szoftvert választ, nagyobb a valószínűsége annak, hogy nyomtatási hibákat vagy egyéb 3D nyomtatási problémákat tapasztal .

Mitől jó a 3D szeletelő szoftver?

Egy szeletelő szoftvernek, amely jól illeszkedik a 3D nyomtatóhoz, számos kritériumnak kell megfelelnie. Először a következő szempontokat kell figyelembe venni:

  1. STL-importálási idő : Nem hangzik fontos kritériumnak, de amikor bonyolult, részletes modellt importál a szoftverbe, biztosan nem akar örökké várni a modell betöltésére.
  2. Jó ábrázolás : Ha nem rendelkezik CAD-szoftverrel, akkor lehet, hogy ez az első alkalom, hogy a modellt a szeletelő szoftverben látja. Éppen ezért egy jó 3D szeletelő szoftvernek rendelkeznie kell olyan funkciókkal is, amelyek lehetővé teszik a modell elforgatását és gyors nagyítását.
  3. STL Repair Tools : A jó szoftver itt sem hagy cserben. Ha hibák és lyukak vannak a rácsban, a szeletelő programnak ezeket is meg kell mutatnia, és ideális esetben automatikusan kijavítania.
  4. Könnyű használat : A 3D szeletelő szoftvernek könnyen használhatónak kell lennie. Kezdők számára megfelelő beállításokkal kell rendelkeznie, és meg kell felelnie a szakértők igényeinek is. Hasznos egy előzmény funkció is, amelyben nyomon követheti az egyes változtatási lépéseket. Egy másik fontos kritérium: Hol tárolják az adatokat? A felhőben vagy a számítógépen? Könnyű visszavonni az egyes lépéseket? Néha nehéz általános ajánlást tenni egy adott programhoz, de ezek a kérdések segítenek a választásban.
  5. Preview: Egy jó 3D szeletelő szoftver hozzávetőleges nyomtatási időt mutat a megfelelő anyaghoz és a kiválasztott beállításhoz. A szoftver által korábban előre jelzett adatok természetesen (a legjobb esetben) nem térhetnek el a valóstól.
  6. Ár : Ingyenes vagy fizetős a szoftver?
  7. Támogatás : Megvizsgáltuk, hogy a kezdők és a szakértők kaphatnak-e tippeket és segítséget a szoftvertől, vagy legalább meghallgathatják a többi felhasználót egy fórumon, ha elakadnának.

Eredeti forrás: All3dp.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapj értesítést akcióinkról, felhívásainkról, és kapj havi összefoglalókat!

Hasonló blogbejegyzések

Szoftverek-Blog

A Legjobb AI 3D modell generátorok

A technológia mindig is arra szolgált, hogy megkönnyítse az emberek dolgát, és a fejlett technológiai előrelépések gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat. A 21. században

3D nyomtatás-blog

3D nyomtatott fürdőszobai kiegészítők: 15 hasznos modell

Piperecikkek Akár egy apró, funkcionális fürdőszobát is kinyomtathat 3D-ben! (Forrás: All3dp) Ha új hangulatot szeretne teremteni otthonában a dekorációval, akkor miért ne adhatna szépséget a

3DNyomtass.hu - Minden ami 3D Nyomtatás!

3DNyomtass.hu igény szerint készít tervezési iterációkat belföldi kisvállalatoknak és egyéni vállalkozóknak. Koncepciókat és 3D nyomtatott termékeket kínálunk az ügyfelek számára a gyorsított termékfejlesztés elősegítésére, valamint támogatást nyújtunk, hogy termék ötleteid minél előbb valós termékként kaphasd vissza.

Elérhetőségek

1135 Budapest Szent László út 4.
1. emelet 2. iroda

+36 20 2290 453
+36 20 5492 533

Fiókom

© 2023 Minden jog fenntartva a 3DNyomtass.hu által. Fejlesztő és karbantartó Kriston Tibor