Általános szerződési feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni weboldalunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
 • A kínált termékek kategória besorolása
 • Rendelési információk ismertetése
 • A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 • Rendelés lépéseinek bemutatása
 • A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
 • Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
 • Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 • Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 • Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
 • Az elállási jog ismertetése
 • Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
 • Adatkezelési információk
 • A 3D nyomtatott termékekre vonatkozó kockázat tisztázása

Üzemeltetői adatok

 • Név: Kriston Tibor egyéni Vállalkozó
 • Székhely: 4244, Újfehértó, Dohány utca 15. • Adószám: 8465223106
 • Elektronikus elérhetőség: adatvedelem@3dnyomtass.hu
 • Telefonos elérhetőség: 06-20-549-2533

Vállalkozói adatok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

A tárhelyszolgálató adatai

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek személyes átvétellel, illetve házhoz szállítással rendelhetők meg. Személyes átvétel esetén az átvétel helye 1135 Budapest, Szent László út 4. 1. emelet 2-es iroda kizárólag előre megbeszélt és egyeztetett időpontban.

A kínált termékek és szolgáltatások az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • 3D nyomtatók
 • A nyomtatók kellékei és alkatrészei
 • 3D nyomtató alapanyagok
 • A témához kapcsolódó szakirodalom
 • Webshopban elérhető 3D nyomtatott termékek
 • Vevő által specifikált 3D modellekből készült 3D nyomtatott termékek
 • 3D nyomtatott épület modellek
 • 3D nyomtatási eljárással késíztett termékek, tárgyak
 • Emberek 3D szkennelése
 • 3D modellek készítése vevői specifikáció alapján

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt ÁFÁ-t, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 09:00-17:00 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben emailben vagy telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 10 munkanapon belül. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés menete

 1. A megvásárolni kívánt terméket vagy termékeket helyezze a kosárba
 2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az „eltávolít” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma.
 3. Regisztráció vagy regisztráció nélküli vásárlás kiválasztása
 4. Szállítási / Számlázási illetve a belépési adatok megadása /Amennyiben már regisztrálta magát akkor be tud lépni. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció!/*
 5. Megrendelés
 6. Az adatok megadását követően a ” Megrendelés” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.
 7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.
 8. A beérkezett megrendelését telefonon minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

*A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A megrendelt terméket – utánvét esetén – a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Biztosítunk lehetőséget a csomag értékének előre történő kiegyenlítésére is.

Házhoz szállítás, információk

Weboldalunk megrendeléseit futárszolgálat teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Házhoz szállítás díjszabása

A szállítás 100.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes. Ez alatt a termék méretétől függően 300-2000 Ft közötti érték lehet.

Garancia

Termékekre 3 napos visszafizetési garanciát vállalunk. Amennyiben vásárlása után méretbeli eltérést tapasztal az ön által specifikált modell geometriáihoz viszonyítva kérjük jelezze azt ügyfélszolgálatunknak az info@3dnyomtass.hu címen. Megkeresésekor kérjük hivatkozzon a megrendelési azonosítóra.

3D nyomtatókra vonatkozó figyelmeztetés

A 3D nyomtatás még egy meglehetősen fiatal terület, ezért a kereskedelmi forgalomban kapható – főleg otthoni felhasználású, megfizethető árú – nyomtatók még nincsenek azon a szinten, mint amit például egy tintasugaras nyomtatónál megszokhattunk, miszerint, hogy kivesszük a dobozból, és első alkalommal is tökéletes minőségben nyomtathatunk. Ez alatt azt értjük, hogy a 3D nyomtató karbantartást és néha (akár az első nyomtatások alkalmával) kalibrálást, finomhangolást igényelhet. Ha a vásárlást követően az első nyomtatás minőségével nincs megelégedve, ez még nem jelenti, hogy hibás a nyomató, csupán azt – hasonlóan sok más gyártástechnikai eszközhöz – hogy kalibrálni kell. Kérjük, olvassa el cikkünket és a lehetőségekhez és szakmai hozzáértéshez mérten keresse fel a cikkben található linkeket / fórumokat, amelyek hasznos tanácsokat nyújthatnak a tipikus hibák elhárítására nézve. Tipikus nyomtatási hibák orvosolására Tudástárunk is kínál sok esetben megoldásokat. Cégünk természetesen támogatást nyújt Önöknek, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek az eszközök ebben az árkategóriában nem minden esetben „plug and play” elven működnek. Tapasztalatunk szerint azonban bármelyik nálunk kapható, vagy általunk ajánlott megfelelően kalibrált és finomhangolt 3D nyomtató nyomtatási minősége vetekedik bármelyik, akár 3x-4x többe kerülő más gyártók termékeivel.

Kérjük, tehát vegye figyelembe a nyomtató vásárlásakor, hogy a nyomtatók finomhangolást és utána rendszeres (de sok esetben egyszerűen elvégezhető) karbantartást igényelhetnek.

3D nyomtatókra vonatkozó figyelmeztetés

A 3D nyomtatás még egy meglehetősen fiatal terület, ezért a kereskedelmi forgalomban kapható – főleg otthoni felhasználású, megfizethető árú – nyomtatók még nincsenek azon a szinten, mint amit például egy tintasugaras nyomtatónál megszokhattunk, miszerint, hogy kivesszük a dobozból, és első alkalommal is tökéletes minőségben nyomtathatunk. Ez alatt azt értjük, hogy a 3D nyomtató karbantartást és néha (akár az első nyomtatások alkalmával) kalibrálást, finomhangolást igényelhet. Ha a vásárlást követően az első nyomtatás minőségével nincs megelégedve, ez még nem jelenti, hogy hibás a nyomató, csupán azt – hasonlóan sok más gyártástechnikai eszközhöz – hogy kalibrálni kell. Kérjük, olvassa el cikkünket és a lehetőségekhez és szakmai hozzáértéshez mérten keresse fel a cikkben található linkeket / fórumokat, amelyek hasznos tanácsokat nyújthatnak a tipikus hibák elhárítására nézve. Tipikus nyomtatási hibák orvosolására Tudástárunk is kínál sok esetben megoldásokat. Cégünk természetesen támogatást nyújt Önöknek, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek az eszközök ebben az árkategóriában nem minden esetben „plug and play” elven működnek. Tapasztalatunk szerint azonban bármelyik nálunk kapható, vagy általunk ajánlott megfelelően kalibrált és finomhangolt 3D nyomtató nyomtatási minősége vetekedik bármelyik, akár 3x-4x többe kerülő más gyártók termékeivel. Kérjük, tehát vegye figyelembe a nyomtató vásárlásakor, hogy a nyomtatók finomhangolást és utána rendszeres (de sok esetben egyszerűen elvégezhető) karbantartást igényelhetnek.

3D nyomtatott termékekre vonatkozó figyelmeztetés

A nyomtatás során használatos anyagok (PLA, ABS, Nylon, PETG, UV Resin) az emberi szervezetre nem veszélyesek, azonban egyesesetekben a bőrre irritáló hatást fejthetnek ki. A valamely 3d nyomtatási technológiával (FDM, SLA, DLP) készült termék gyerekek elől távol tartandók, illetve szájba nem vehetők. Rendelése során kérjük alaposan tájékozódjon az alapanyagokkal kapcsolatban, és ezek szerint használja a megrendelt termékeket. Például: Ne tegye ki erős napfénynek az ABS alapanyagból készült nyomtatását, amelynek egyik fő hátránya, hogy kevésbé áll ellen a napfénynek.

Jelen tájékoztató elfogadásával, tudomásul veszi az említett veszélyeket, és kijelenti, hogy megfelelő módon tájékozódott az egyes alapanyagokkal kapcsoltban, így vásárlása után a gyártót felelősség nem terheli.

3D nyomtatott modellekre vonatkozó kitételek

Bérnyomtatás, mint szolgáltatás esetén, a gyártó nem vizsgálja a modellek származási helyét, nem ellenőrzi az elküldött modellek szerzői jogait, így, ha azok nyomtatása után bármiféle szerzői jogokkal kapcsolatos jogi kérdés felmerül, azok tisztázásáért a vásárló a felelős.

Elállás joga

 • A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére – a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve – a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben – a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek
kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.

A törvény további részletei megtekintése itt. (hivatkozás a törvény teljes terjedelmére, lehetőleg saját oldalon belül!)

Elállás jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)