3DNyomtass.hu

Alapanyagok

Fogászati UV Műgyanta

Fogászati UV Resin

Az UV gyanta a szintetikus gyanták csoportjába tartozik. A hagyományos epoxigyantához képest azonban jelentős különbségek vannak, különösen a feldolgozás módjában.

Nyomtathatóság
Ár
Ütésállóság
Szakító szilárdság
Tartósság

Általános tudnivalók

Az ABS (akrilnitril-butadién-sztirol) nagy múltra tekint vissza a 3D nyomtatás világában.Ez az anyag volt az egyik első műanyag, amelyet ipari 3D nyomtatókkal használtak. Sok évvel később az ABS alacsony költségének és jó mechanikai tulajdonságainak köszönhetően a későbbiekben is egy népszerű anyag maradt, és napjainkban is sok területen használják. Az ABS szívósságáról és ütésállóságáról ismert, amely lehetővé teszi tartós alkatrészek nyomtatását, amelyek kibírják az extra használatot és kopást.

A LEGO építőelemek ugyanabból az okból készülnek ebből az anyagból! Az ABS-nek magasabb az üvegesedési hőmérséklete is, ami azt jelenti, hogy az anyag sokkal magasabb hőmérsékletnek ellenáll, mielőtt deformálódni kezd. Ezen okokból kifolyólag az ABS kitűnő választás lehet kültéri felhasználásra, vagy olyan helyeken, ahol az anyag magas hőmérsékletnek van kitéve. Nyomtatás esetén fontos, hogyan csakis olyan helyiségben végezzük, ahol megfelelő szellőztetés van, mivel az anyagnak enyhe, kellemetlen szaga van.

Előnyök

Alacsony ár

Jó ütés- és kopásállóság

Jó hőállóság

Hátrányok

Erős vetemedés

Nemcsak fűtött asztalra, de fűtött kamrára is szükség van

Kellemetlen szag nyomtatás közben

Az alkatrészek általában zsugorodnak, ami méretpontatlansághoz vezet

Mit, milyet és honnan érdemes venni?

Népszerű márkák

Üzletek

Teszt modellek

További alapanyagok

PLA
PETG
UV Műgyanta
Fogászati UV műgyanta
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresIrány a webshop!