3DNyomtass.hu

7 INGYENES STL SZERKESZTŐ: HOGYAN SZERKESSZ ÉS KORRIGÁLJ STL FÁJLOKAT

Az stl fájlok szerkesztése és korrigálása 7 ingyenes STL szerkesztővel: FreeCAD, Tinkercad, Blender, Meshmixer, Meshlab, 3D Slash és SculptGL.

Hogyan szerkeszthetek STL fájlokat? Minden 3D nyomtatótulajdonos előbb-utóbb fel teszi magának ezt a kérdést. Sok esetben a letöltött kész STL fájlok megfelelnek a követelményeinknek és nem igényelnek módosítást. De mi van akkor, ha egy STL modellben számunkra nem megfelelő néhány paraméter , sérült vagy csak egy részére van szükségünk? Pontosan ekkor kell elővennünk egy STL szerkesztőt.

Az STL fájlok szerkesztése kétféle modellező szoftverben történhet:

Egyrészt létezik CAD szoftver (Computer-Aided Design). Kivitelezésre készült, pontos méréseket és szilárd modellezést biztosít. Ezek az eszközök eleve nem 3D nyomtatásra készültek. A CAD szoftverben például a körök azok „valódi” körök viszont a 3D nyomtatásban – és a 3D nyomtatáshoz szükséges STL fájlokban – a körök sokszögekként vannak ábrázolva. 

Add meg itt a címsor szövegét

Tehát a CAD eszközök nem tudják megmutatni teljes erejüket az STL fájlok szerkesztésekor. Ennek ellenére használhatók STL fájlokkal való munkához. A cikkben bemutatott négy szoftver közül három dedikált CAD szoftver: Tinkercad, FreeCAD és a Blender.

Másrészt vannak olyan hálószerkesztő programok, mint a MeshMixer és a MeshLab. Modellezésre, animációra és objektumokra tervezték, amelyeket 2D felület képvisel. Ez azt jelenti: Ezeknek az objektumoknak csak héja van, és nincs kitöltése. Ez vékony papírfalakhoz vezethet, amelyek nem nyomtathatók 3D-ben, ha az objektum nem szilárdul meg (ami azonban könnyen elvégezhető olyan eszközökben, mint a Meshmixer). Valójában a hálós szerkesztők kiváló eszközök az STL fájlok szerkesztésében.

Tinkeracad

A Tinkercad egy teljesen ingyenes online CAD program, amelyet az Autodesk fejlesztett ki. A főbb jellemzője az alapformák vagy primitív formák használata építőkövekként 3D modellek létrehozásához. A Tinkercad lehetővé teszi az STL -k importálását és szerkesztését is. Ez nagyon hasznos lehet olyan egyszerű szerkesztéseknél, mint például szöveg hozzáadása, a terv egy részének eltávolítása vagy két STL egyetlen modellbe való egyesítése.

1. lépés: STL importálása

Először is létre kell hoznunk egy ingyenes Tinkercad -fiókot, ha még nem rendelkezünk ilyennel, és be kell jelentkeznünk.

Nyisson meg egy új dizájnt.
Kattintson az Importálás gombra a jobb felső sarokban.
Válassza a Fájl kiválasztása lehetőséget.
Válassza ki a kívánt STL -t, majd kattintson az OK gombra.

2. lépés: Alkalmazza a méret- és méretezési beállításokat

A munkaterületre történő importálás előtt a Tinkercad alapvető áttekintést nyújt az STL -ről, beleértve az alkatrészek méreteit. Ha egy adott méretarányra kell méreteznie a tervét, akkor ez a legegyszerűbb módja.

  1. Egyszerűen adja meg a méretezési százalékot vagy a kívánt méreteket a mezőkben.
  2.  Kattintson az Importálás gombra.

A bonyolultságtól és a fájlmérettől függően egy percig is eltarthat, amíg a Tinkercad feltölti a fájlt a munkaterületre.

3. lépés: Az STL fájl szerkesztése

Miután a Tinkercad befejezte a fájl importálását, használhatja a Tinkercad által biztosított alapvető alakzatok, alakgenerátorok vagy más alakzatok bármelyikét az STL szerkesztéséhez. Ezenkívül más STL fájlokat is importálhat, és ezekkel módosíthatja a tervét. A méretet és a skálát a munkaterületen belüli húzási pontok segítségével is beállíthatja.

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresIrány a webshop!