3DNyomtass.hu

A 3D nyomtatás alapjai: Technológiák

Napjainkban számos 3D nyomtatási technológia létezik. Ezek a technológiák a következőek: FDM, SLA, MSLA, DLP, SLS, DMLS, SLM, EBM, Material Jetting, DOD, és végül a Binder Jetting.

Ha még nem vagy jártas a a 3D nyomtatás csodálatos világában akkor különösen érdemes elolvasnod ezt a cikket, sok-sok dolgot fogsz belőle tanulni.

Az újonnan érkezők számára a 3D nyomtatási technológiák megértése kihívás ugyan, de egyben lenyűgöző is, legalább is számomra nagyon lenyűgöző volt megismerni a különböző folyamatokat.

Mi a különbség a 3D nyomtatási típusok, például az FDM és az SLS között? Vagy SLS és DLP? Vagy mi az EBM és DMLS? És mégis, ki a fene találta ki ezt a rengeteg rövidítást amit nekünk valahogyan meg kéne értenünk?

A 3D nyomtatás világában számos ilyen rövidítés van, de ha szeretnéd megérteni mi van a rövidítes mögött, és hogyan máködnek a különböző technológiák, akkor tarts velem, és bemutatom nektek a legfontosabb tudnivalókat, folyamatokat.

Az első dolog, amit meg kell értenünk, hogy a 3D nyomtatás valójában egy átfogó kifejezés, amely magában foglalja a 3D nyomtatási folyamatok egy csoportját.

A 2015 -ben megalkotott ISO/ASTM 52900 szabvány célja az összes terminológia szabványosítása és a különböző 3D nyomtatók típusainak osztályozása.
Összesen az adalékanyag -gyártási folyamatok hét különböző kategóriáját azonosították és állapították meg a szabványban. Ez a hét 3D nyomtatási folyamat tizenegy különböző típusú 3D nyomtatási technológiát hozott létre, amelyeket ma a 3D nyomtatók használnak.

Első folyamat: Az alapanyag extrudálása

Röviden összefoglalva: Az anyag extrudálása egy 3D nyomtatási folyamat, ahol egy szilárd, hőre lágyuló anyagból készült szálat nyomnak át egy fűtött fúvókán, ahol az anyagot megolvasztják. A nyomtató az anyagot egy előre meghatározott út mentén a nyomtató platformra helyezi, ahol az izzószál lehűl és megszilárdul, és szilárd tárgyat képez. Tulajdonképpen ez a folyamat adja a Fused Deposition Modeling (FDM), vagy másik népszerű nevén Fused Filament Fabrication (FFF) technológia alapjait.

Fused Deposition Modeling (FDM)

Második folyamat: Műgyanta polimerizáció

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresIrány a webshop!